First Times To Remember Forever...

You may feel jaded over the years and may have forgotten the defining moments in your life that has brought you this far....here is a jog down memory lane......

Monday, July 27, 2009

Kembali ke kampung halaman.....Mengimbau kembali kenangan lama...

My kampung house... love this house..banyak kenangan nye.
I'm so lucky,ada kampung :) bleh rasa suasana tu....


Tempat we all bermain..hehehehehe


anjung yang siap ada bench...leh duduk santai- santai..




Really hot....



kebun kopi kami..dulu2 ikut mak usu petik kopi..siap kena gigit2 nyamuk ;)



Traditional kueh..3 bekas abih,kami bedal :)
Makan kueh time...sponsored by my mak ude..tq!
Ahad yg lepas...moments yang best...dapat balik kampung!!!!



Wooo...woooo...woooo....balik kampung ;)




Betul2 rasa enviroment kampung tau...Batu Pahat tempat yang kami tuju....My father side memang ramai kat situ....hehehehe...
Sure kami sekeluarga tersenyum jer banyak..coz most of them are Javanese....hehehehe...apa nyer tak...kami tak faham,so...dok senyum ajer lah....anyhow,i'm proud n tak kisah to be a Javanese pun ;)


Sis zaza dengan my cousin...


Oww....my mum dapat jemputan dr mak usu kampung..untuk wedding anak lelaki dia...majlis perkahwinan yang ringkas...


"selamat pengantin baru to young pengantin ;) "

My mum n bro bertolak dr my house kat johor pagi ahad tu....n me with my big sis..hehehe k.zaza..linda n nazmi bertolak dari kl plak...plan terus jumpa kat umah my mak usu jer...we all tak overnite...balik hari coz on that Monday i kan keje...


love you mum...my bro n kak siti....


Yeah,happy!!!dapat jumpa my mum jugak.....since dr wedding aritu...i tak sempat lagi apply cuti utk balik Johor....Hubby pun tak cuti panjang.....So,ambil peluang ni untuk bermanja2 ngan mak ler ;p



anak emak...

smile...

Beside that,dapat jugak berjumpa dengan all my relatives yg dah lame tak ketemu kan...hugs2 n chit chat to each other...yang ade tu dah beranak 3/4 pun....huhuhu
Still ada yang wish "Selamat Pengantin Baru to me :) *Blush* but confirm tanye..."Abang mane???" tu part yang sedey tu..wuawuawua...my dear Firdaus kat Terengganu ler...

On the way nak sampai ke kampung tu..we all berenti kat R&R Pagoh...take a rest..makan2 ckit....refreshkan diri before continue our journey....

Actually...Sejak arwah atuk n nenek tak de (Tok Ti),we all jarang ckit balik sana...umah atuk,mak usu yg jaga..so,now kalau beraya pun, beraya ngan mak usu aje....tapi pd tahun2 yg lepas..kampung Batu Pahat sure destinasi utama ayah kami - beraya,cuti panjang..cuti sekolah....berminggu2 duduk umah tu...

Semalam i tengok..umah kayu peningallan atuk..still kukuh...ckit pun tak dimakan anai2...umah lama kan..so panjang kebelakang....emmm..panas ler jugak...sori,no air cond...semua nyer guna fresh air jer..

Halaman depan still besar n bersih..hehehehe tempat we all bermain2..petik pokok bunga,main pondok2....masa dolu2...hehehehe tersengih bila teringat memori lame ni :)



Ok ler...ada some pictures for my own viewing.....hehehehe...untuk kenangan kelak ;)



Sushi King @ Jusco,Melaka...

2 comments:

Queenkorexz said...

syg semua insan dlm pic ni..:)


adik comei

onenonly said...

jemput ke forum pelajar & alumni Politeknik seluruh Malaysia di http://www.mypolycampus.net/