First Times To Remember Forever...

You may feel jaded over the years and may have forgotten the defining moments in your life that has brought you this far....here is a jog down memory lane......

Monday, March 23, 2009

Approved!!!!!

Alooooo...
Sukacita dimaklumkan
my wedding leave dah approved...yahoo!! really happy and thank you so much to my big boss coz approving my leave...

Total is 8 days..3 days before wedding day and 5 days after the ceremony... (cukup ker???hehehe leh apply lagi kalau tak cukup)
I'm purposely sent on leave application awal kat my big boss,so he can decide
nicely and reschedule all the jobs sepeninggalan i nanti...




Below and above: Emails from my boss...

Hopefully,my leave cukup utk i buat semua preparation ;) tu...
Till then,to update again later...

Friday, March 20, 2009

Lagu Best...

Salam semua...

Since i pun ade ckit free time ni...so better add some new post..utk tatapan...tatapan?
tatapan diri i sendiri kot..hehehehee

Bawah ni ada lagu best..Pls enjoy d song ya....One of contestant kat AF7 ada carry lagu ni...
Actually one of my housemate introduced me this song. God! You know who? Norah Jones versi Malaysia. Lots of people ckp mcm ni ler..
She is talented, write her own song, can perform solo or in group, play piano and guitar, oh before I forget - wear tudung! Her voice? Exotic and I think I already fall in love with her song already. I think she can give more to our music industry.
To My Dear ..... Lagu ni best tau....


*Lagu ni tak de kaitan dgn yg hidup mahupun yg dah tiada :)

Artist : Yuna Title : Dan Sebenarnya

Oh Bulan..
Enggan melayan diriku lagi
Pabila airmata membasahi pipi
Dan lagu lagu di radio seolah olah memerli aku
Pabila kau bersama yang lain

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan di sebalik senyumanmu itu
Kau juga menyintai aku
Ku enggan berpura pura ku bahagia

Ku enggan melihat kau bersama si dia

Oh ku akui cemburu
Mula menular dalam diri
Pabila kau bersama yang lain
Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta

Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarya ku mengharapkan

Di sebalik senyuman mu itu
Kau juga merindui aku
Pabila kau merenung matanya

Ku rebah jatuh ke bumi
Di saat kau benar-benar mahu pergi

Seperti ku bernafas dalam air
Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta

Yang masih.. bersemadi untukmu
Dan sebenarya ku mengharapkan
Di sebalik senyuman mu itu
Kau juga merindui aku

Oh...
Dan Sebenarnya ..

Dan Sebenarnya .. Aku rindu ..
Dan Sebenarnya .. Dan Sebenarnya ..
Aku tak mampu .. tanpamu..

Happy nyer....

Alooooo all,

I'm back.. To update satu cite..hehhehe cite yg tak berape baru ler..Haaahhaa..dah tau lame but baru nak letak kat blog...

Good News to all seafarers patners...Now dah senang pun nak communicate dgn diaorg coz ....Finally,MiSC created one network - AmosConnectCrew.com !!!!

Can send email to him already...yea...best nyer!!! Eventhou tak dpt engage lelame,at least e-mail network ni dpt lah i contact him everyday.....Kureng ler ckit rindu kat dia :)
Everyday i pun tersenyum2 kat ofis coz leh bace n send email kat dia..hohohoho
(uikkk kantoi ler plak..my sis Zaza selalu ckp kat i....mengulaq!!!!)
It's ok ler,yg penting my jobs..everyday settle tau....
Anyway,dia dah nak sign off tak lamer lg...eemm another 1 month!!!

Saturday, March 14, 2009

P1 w1max...


Tinggal kenangan..my P1 Wimax :(


Hello everybody...

Uissshhhh...dah lamer giler rasernyer tak update blog...
emmm...nothing much to storie ler, tu yg lame menyepi ni..hehehhe
Rite now i kat Service Centre P1 w1max ni..hehehhee
Returning my P1 trial set yg 15 days tu..coz it really
unsatisfactory for me to use..
so slow..really menguji kesabaran i selama 12 1/2 hari tu...
Since the modem pun still on trial time,better i returned it to them,yup sebelum kontrak 2 thn tu
bermula...
ok..need to chow first..my turn dah dekat ni..

Note: Server kat Service Centre ni marvelous plak..laju tul...cittt ngelat tul ler P1 ni...EEeeergh...


Me at P1 wimax Service Centre...using their public laptop...

hehehehe...still waiting ni for my turn MY no. 0152

Tuesday, March 03, 2009

Weekend Activities..

Here i'm..

Hari ni baru terasa bertenaga ckit maklum ler weekend balik kampung
so sampai2 jer terus wat laundry n kemas beg...uikkk lotih den...
Eventho i jadik co-pilot jer pun my sis called BADUT hehehhehe...
Ok per dia drive dengan khusyuk then i kat sebalah entertained dia kan...
tp still lotih jugak..huhuhuhu
Best balik hometown..especially dpt bermanje ngan my mum...

Hehehe..teman dia bercerita...i dengar jer~good listenner to her ;) ...

Macam2 bercerita..tergelak2 ketawa..
Ye lar bukan selalu we meet up..so mase ni lah bertukar2 citer.

For this two days, makan n minum i cukup terjaga..kui..kui..kui..
Penuh satu meja dia masak...i ngn adik i tukang makan jer..

And the best part,my mum wat kueh faveret KERIA untuk i..Sedap wei...lembut sgt..Thanks mak...
(Uikkk,terliur sampai sekarang ni) hehehehe


Selain aktiviti makan...hehehhehe

I teman my sis melawat kawan dia yang baru dapat baby boy...chomel sangat baby dia..I sempat holding baby Rizqi...nervous jugak,yer lar tak de experience wat cam tu..I ambik BERKAT..biar berjangkit benda baik ni kat i...hehehhehe
Bile dengar mama Rizqi cite yg diikuti dgn action cmne dia nak deliver baby ni...uikkk kecut perut jadinyer....Ooops!tak leh cite lebih2,kurang bagus tuk dibace oleh bakal2 ibu kat luar tu...hehhehe..Yer lar,once u know/feel it,sure u will sayang banyak2 lagi kat ur own mother..besar pengorbanan diaorg mase nak lahirkan kter ;)

Hidung dia chome sangat..leh nampak mancung ler...hehhehe..
Mase tu terbayang...cmne baby i nanti ek...ikut idung i ker???hahahhaha tak mau ler,idung i mmg kureng tinggi nyer....hahaahha

Congrats to Mama Mimie Darlina!



Besides that we all enjoyed gi funfair jgak...tak plan langsung nak gi sane..Gegar fun fair tu kitaorang masuk...hehhehe...i,linda and dia nyer ascot dr KL dayang n Aton
Bayak token habih..disebabkan terror sangat...dengan jayanya i dapat bawak balik Minnie Mouse n Dyang dpt Mishimaro yg chomel sgt...Ok ler tu dr tak dpt ape2....
Yahooooo.....

* My dear kat Bintulu esok 4/03/09 kul 11.00 am..yeeeeeaaaa!!!
Hopefully kapal anchor ker...leh rase lame ckit dia kat cni...

Sunday, March 01, 2009

My Engagement Anniversary

Cinta Sepanjang Hayat....
Haluuu..haluu...haluu...

I'm here again...


Very happy today...anniversary of my engagement wiz Mr. Firdaus...1year
Thanks God to gave us happiness until now n hopefully till the end of our life...InsyaALLAH


My dearie Mr.Firdaus dah call i..10 mnts ago from Japan..
Wish me and remind me about this thing...coz i wat lupe2..hehehe..But actually i memang ingat pun..Emmmm 1 year dah we all di ikatkan dengan tali pertunangan...banyak detik2 manis we all share bersama2....tu yang buat i btul2 appreciate him so much!!!!

Thank dear,coz tak jemu menyayangi diri sy :) Anyway dia pun tak sabar nak balik/sign off untuk wedding nanti....yup.. tak lama lagi...

Till then..

Nak tido ni.....Selebihnye i leh tunggu dia bila dah tiba Bintulu nanti.....
Daaaaa.....