First Times To Remember Forever...

You may feel jaded over the years and may have forgotten the defining moments in your life that has brought you this far....here is a jog down memory lane......

Sunday, December 27, 2009

Happy Birthday LOVE


My Dear Birthday

on
~ 26th December 2009 ~






You have made everyday of my life ....
A beautiful Journey,
Filled with love,laughter & joy,
Jus’ like you make all of mine..
On your birthday I want you to know that you will always be very special to me!
Happy Birthday!




-Happy Birthday Love-

Sunday, December 20, 2009

Tahi lalat di kaki???

Bila dibelek2 kaki ku yg biasa ni tak de pulak tahi lalat...
even rasenye adik i pun tak de tahi lalat tu...TAPI
kami adik beradik mmg suke berjalan..heheehehehe....




* Dik..konfirmkan kaki kite clear jer dr tahi lalat tu kan?hihihihi


Anwey..cuti panjang mcm ni kalau dihabiskan dgn duduk di rumah saje..emmm memang rugi lar kan ;p



To all friends kat luar tu cam mane plak?
Musti bz giler kan..bz ngan hubby..bz ngan ank..bz dgn macam2 aktiviti ;)
Anyhow...please enjoy ur time with orang tersayang yer..
macam i dikala ni lah...bermesra2 n bermanja2 dengan hubby!!yeay!!




Hasilnye...Me,hubby n Linda sibuk menggerakkan kaki kami ke One Utama Shopping Centre
on yesterday...hihihihi



* Location: One Utama,Damansara....


Cuti pun tak cukup panjang..jadik ler kalau dpt berjalan dekat2 cni jer ;p
Seronok banget!!everywhere is SALE!!!


ok attached >> suka suki posing kitaorang..hihihihi



* Christmas deco @ One Utama...


*Yep.....nice ;)



*Lagiiii....me lor....



*B pun nak posing yerk ;)


*White concept....To all friends yg menyambut Christmas..
"Wish u Merry Christmas"


* Aku dan dirimu......(B dah penat ler tu..ikut pompuan shopping mmg camni ;p)


*So Shuweet...


*Energy refilled...Lunch date kat Secret Recipe..our faveret place.....


*Get ready..perut dah kenyang ;)

*I know that somebody will missed this picture...hehehehe


My Dear Hubby...
Thank you for spending your time with me..
Thank you for hearing my thoughts, understanding my dreams and being my best friend, for filling my life with joy and loving me without end,
I really appreciate it!!!
Muaahhhhhzz.....


~ Mohd Firdaus Bin Hamzah ~

Friday, December 18, 2009

Hampir selesai....




Mata mmg tak terasa mengantuk pun...Tgh tunggu hubby ni...
Tak banyak yg nak dihupdet kan....heehehe..ckit sebanyak ttg we all jer lar kan...hikhikhikhik...

Hubby dah habis semua test untuk course 6 bln tu..hepi mmg lah hepi tp mengingatkan dia yg
akan naik kapal tak lame lagi ni ..emmm buat hati sayu...*uwaaaaa....
Oww,tak pun....join jer sesama...kemas beg besar nanti kan ;p
Siap2 n chow...ikut naik kapal ler... "Free Huneymoon"..bukan senang nak dpt pakej yg ditaja oleh MiSC ni...hehehehe...

Tadi kol n sms hubby..dia stucked kat highway Karak lagi...keta banyak n jalan jammed ler ;(
To you............Please drive carefully.....Ingat orang tersayang ;) tau...
Rindu ni ..ye lar 2 minggu tak jumpa tu..hehehehe...mmg tak mo susah2 kan dia balik Kl last week tu..bukan pe nak dia fokus kat test..
Pulun wat revision puas2...moga2 hasilnye nanti besh jugak sayang!!!hehehehe
Saya selalu doakan utk awk ;)

Now...tinggal nak seat ORAL EXAM jer..location?tak sure kat mane lagi...maybe Port Klang or kat Tganu..Date confirmed 5/1/2010....
Ok..Perjuangan ni HAMPIR SELESAI B...
Moga2 murah rezeki kite..Amin.... rezeki pengantin baru..huhuhuhu..(*dah lame ler)

For myself..Alhamdullilah..sihat walafiat ;)..Makin gumbira..makin bahagia..makin senang hati..makin gemuk....dan macam2 makin lar ekk....
Life ari2 macam sediakala..pagi g keje ptg balik n malam lepak kat umah with my sis Linda...we all cite2,gelak2 n end up with TIDO....ZzzzzZZZzzzzzzz
Bila dah boring tu,barulah terhegeh2 gi jalan...habis masa kesunyian kitaorg...hehehe..masa lapang we all ler.Puas menawaf satu SACC tu....rase2 semua kedai dah masuk..
Sampai satu tahap tu rasa mcm nak beralih arah ke shopping complex lain plak dah..yg lebih besar n make sure kaki patah bila ronda2 tu..hehehehe..
Ni lah penyakit special kitaorg ;) tapi sempat ker nak wat misi ni..hubby adik i dah nak balik dah...owww.tak pee...leh arrange next..next time plak....* ish noty ler we all ni...

My sister's hubby pun dah nak balik dah......Captain utk replace dia dah ade pun...Sayonara to Sri Balhaf n Welcome home k!!!!
Pasti you all akan bz tahap gaban kan....hehehehe..schedule penuh utk 2-3 bulan tu ;p
Before i terlupe...To my sis..Linda "Congrats for your exam result!!you deserved for it dik!!!
Amacam pool party kat bawah ni jadik tak?Celebrate our double..tripple happiness!!!
Masing2 dah get ready top n bottom jer ni..hahahahhaha....party theme please?
Well.....kalau dah plan nak bercuti tu>Enjoy your holiday!!!
Bak kata org tu...Kasi manja puas2 yer dik.....

Hahh..cite ttg bercuti ni,wat i rasa macam nak bercuti panjang pulak dah.uikkk!!kes berat..kes berat....
"B boleh ker nak cuti panjang jugak mcm diaorg?hahaha...."
.
.
.

Ooops..jam dah kul 12+++ rasa mcm nak guling2 kat tilam yg empuk ni dulu.while waiting for my hubby sampai..layanzzz perasaan ;P
To update more later...Daaa

* Good nite all....
*Yeay..masa yg sesuai utk bermanja2 dengan hubby..hehehehehe

Friday, December 11, 2009

Should i stay or should i go......

"Healthy Decision"

Once the decision has been made, i wont look back......

I believe this is a choice that i want to make...i would like an important life change...

I will focus on my next move....
Is a final choice....Never regret with this decision...

No more words - "what if's"....



MODE: HAPPY!!!!!!!



Sunday, December 06, 2009

Tak kira..nak HEBOH jugak.....


Hi All,
EEEeee....Nape ni mata tak leh nak tido...
Musti kerna mee Raja n air Pink Panther kat SS2 Murni Restaurant tadi...


Wah,berbaloi...baloi..sampai tak leh tido..hahahahaha....


Umah ni pun dah sunyi,hubby dah tido..
Kate td nak teman me surfing n edit picture....tup..tup..pandang belakang..dia dah lena tido....


Bertuah tul hubby ni ;)


Seronok jugak tenung org tgh tido ni kan..hahahha..dah tak der keje ekkk i ni..huhuhu


Esok dia dah nak baik Terenganu semula...



Aduh beratnyer ati ni ;(


Bila ingat masa2 yang diluangkan bersama hati mmg terus terasa sayu...huhuhu



Arrrghhh cam ne nak hadapi masa akan dtg ni??i mean bile tiba waktu dia nak belayar nanti..dah tak lame ni....maybe bulan 1 or kalau lambat pun bulan 2...



"Ya Allah...Tabah & kuatkan hati ku ini untuk menempuh segala dugaanmu...Amin"

Hubby belayar pun untuk masa depan we all jugak kan,work hard utk kumpul duit banyak lagi...hahh,utk i jugak pe...leh shopping,jalan2 n etc lagi...hehehhe...n our future planning...please diana....think positive :)


Kalau ikutkan hubby...dia nak i ikut..emm tengok lah cam ne nanti....tak decide lagi :)


I still rase bertuah ;) ....Coz while my hubby tak de...adik i Linda alwitz temankan i...thanks sis..



So tak ler rase sunyi sangat :) Macam-macam aktiviti we all buat bersama....yes!she is my sister..but on the same time dia jugak kawan i..tu yang seronok tu...


TO Hubby..you tak yah risau eyh..kalau i tak ikut pun..i'm still ok kat darat ni yer ;)
mode dah nak bertukar jer ni ;(


Oraitt..better stop here..before "hujan" plak kat sini....tak nak lah emo..emo ni tak bagus kan ;)

******************************************************************

Anyway....Title post ni nak cite pasal JOM HEBOH yang kami lawati tadi...


Lebih kurang kul 12 tadi kami balik dari Bukit jalil..hehehhe....


Saje nak wat HEBOH..emmm....jalan - jalan tengok orang ;P


Wah..ramai bangat orag tadi....meriah jugak yer..


Seingat i..2 tahun lepas kot i menjejakkn kaki ke sana....



Weather ok..tapi disebabkan ramai org..uihhhh terasa hangat juga badan ni....









Habis satu stadium tu kami pusing.....tak shopping ape2 pun,cuma makan angin jer....




So..to you all yang rasa nak rasa meriah tu..leh ler jalan2kat sini...esok ade lagi..but mesti lagi crowded coz ada konsert ;)



Anyhow...kesihatan mesti dijaga jugak yer... kalau ada yg rasa was-was diri terdedah kat tpt org ramai..pakailah mask...mencegah penyakit berjangkit....








Hahhh...tengok picture atas ni...benda lain yg kami cari..lain yg kami jumpa...hehehehe....

N after that we all supper kat SS@ Murni..macam biase membesarkan badan ni :)

Emmm..lazat nyer makan tadi....

* Ok ler..terpaksa pejamkan mata jugak..esok nak bangun pagi...

Kami ada DATE...Date mengemas rumah..hehehehe

Tuesday, December 01, 2009

Renung..renungkan....

Salam to all...




Hi..hi..hi....wah..lamer dah update blog...


sungguh rindu rasenyer...hehehehe....


Tapi tak de mende nak stori mori sebenarnyer...


Bz dengan life sendiri jerk :)


Tak sempat nak post ape2 cite best..ketandusan yg amat ;p




Anyway..bila dok belek2 email forwarded dr member tadi..dapatlah satu email ni..


Which is for me..menarik!!!


Baris ayat yg penuh bermakna ;)


Especially for kita yang dah berumahtangga ni...


Jom kita hayati.....


"Sesungguhnya kita sebagai manusia harus bersyukur dengan kurniaan & pemberian dari Nya......."







Pernikahan atau perkahwinan ......









Pernikahan atau perkahwinan menyingkap tabir rahsia?

Untuk suami.... renungkanlah. ...

Isteri yang kamu nikahi tidaklah semulia Khadijah, tidaklah setaqwa Aisyah,
pun tidaklah setabah Fatimah. Justeru isterimu hanyalah wanita akhir zaman
yang punya cita- cita menjadi solehah....

Pernikahan atau perkahwinan mengajar kita kewajiban bersama.

Isteri menjadi tanah.. kamu langit penaungnya.
Isteri ladang tanaman.. kamu pemagarnya.
Isteri kiasan ternakan... kamu gembalanya.
Isteri adalah murid... kamu mursyidnya.
Isteri bagaikan anak kecil.. kamu tempat bermanjanya.

Saat isteri menjadi madu... kamu teguklah sepuasnya.
Seketika isteri menjadi racun... kamulah penawar bisanya.
Seandainya isteri tulang yang bengkok berhatilah meluruskannya.

Pernikahan atau perkahwinan menginsafkan kita perlunya iman dan taqwa.
Untuk belajar meniti sabar dan redha Allah s.w.t. kerana memiliki isteri
yang tak sehebat mana. Justeru kamu akan tersentak dari alpa.

Kamu bukanlah Rasulullah s.a.w.
Pun bukanlah Sayyidina Ali Karamallahhuwajhah.
Cuma suami akhir zaman yang berusaha menjadi soleh.. amin..!

Untuk isteri.... renungkanlah. ...

Pernikahan atau perkahwinan membuka tabir rahsia?

Suami yang menikahi kamu tidaklah semulia Muhammad saw.
Tidaklah setaqwa Ibrahim. Pun tidak setabah Ayyub
Atau pun segagah Musa ... apalagi setampan Yusuf.

Justeru suamimu hanyalah lelaki akhir zaman yang punya cita-cita
membangunkan keturunan yang soleh..

Pernikahan atau perkahwinan mengajar kita kewajiban bersama

Suami menjadi pelindung... kamu penghuninya.
Suami adalah nahkoda kapal... kamu pengemudinya.
Suami bagaikan pelakon yang nakal..kamu adalah penonton kenakalannya.
Saat suami menjadi raja... kamu nikmati anggur singgahsananya.

Seketika suami menjadi bias... kamulah penawar ubatnya.
Seandainya suami bengis lagi lancang sabarlah memperingatkannya.

Pernikahan ataupun perkahwinan mengajarkan kita perlunya iman dan taqwa.
Untuk belajar meniti sabar dan redha Allah s.w.t. kerana memiliki suami
yang tak segagah mana. Justeru kamu akan tersentak dari alpa.

Kamu bukanlah Khadijah yang begitu sempurna dalam menjaga.
Pun bukanlah Hajar yang begitu setia dalam sengsara .
Cuma wanita akhir zaman yang berusaha menjadi solehah... amin!

Justeru itu wahai para suami dan isteri,

Jangan menuntut terlalu tinggi seandainya diri sendiri jelas tidak
berupaya. Mengapa mendambakan isteri sehebat Khadijah andai diri tidak
semuliaRasulullah? Mengapa mengharapkan suami setampan Yusof seandainya
kasih tak setulus Zulaikha? Tidak perlu mencari isteri secantik Balqis
andai diri tidak sehebat Sulaiman DAN Tidak perlu mencari suami seteguh
Ibrahim andai diri tidak sekuat Hajar dan Sarah.