First Times To Remember Forever...

You may feel jaded over the years and may have forgotten the defining moments in your life that has brought you this far....here is a jog down memory lane......

Wednesday, February 25, 2009

Party Night...


Me with my makanmate ;)
"Dear beside me is 'kak Izan' k..."


Hi All....

Uisk..macam gempak jer title kat atas ni..Actually tak de party ape pun...hehhehe

Emmm..untuk information si dia jugak..Coz fiance i selalu tanye aktiviti i...Everytime dia call..sure tanye cam ni...


"Sayang,last week awak buat ape yer saya tak de" (padehal mmg dah berbulan2 pun dia tak de kat darat :p ni...)

So,when i updating this blog,secara tak langsung jugak jdk report utk en. abg kat laut tu..kui...kui..kui....Last weekend i meattendkan diri untuk company's sport club nye Annual dinner..Simple function yang di buat kat Shah Village,PJ

Dekat dengan Taman Jaya LRT

Start at 8pm and fineished at 11.00pm..A lots of fun!

Aura 60's/70's memang terasa....

Terbahak2 gelak kan orang..eeeeee...naughty kan...dok gelakkan org jer....hohoho..mase tu semua org memang all out ler..sporting habis..so,tak ler terasa schema sangat...

And my lucky draw...i dapat voucher Jusco...n semalam i dah shopping pun kat Jusco Mid Valley..mengunakan sebaik mungkin voucher yang ader tu...

To my dear...Ok,lepas ni saya tak shopping lagi..hohoho..insaf dah...

Hope banyak ler lagi aktiviti berfaedah bakal di organise kan nanti...

Enjoy pictures attached....

Again with her....

Layan perasaan..karaoke time...

Couple dancing....

Lecture by CEO...

Get ready everybody...

Best hair of the night...Sport Club President

Reserved sitting first...hehehehe

Bercouple lah selalu....

Sunday, February 15, 2009

February Bulan Bercinta....

Haluuuu...

Entry ni lambat ckit....
Smalam 14/02/09...Most of couples celebrate this Valantine's Day..
For me tak ler sangat...coz selalunyer i lebih selesa menyambut Awal Muharam :)
I dropped by Mid Valley td petang to post my fiancee tercinta nyer things...
Hehehhee...Ye lar memandangkan ramai member i yang dok wish n celebrate this Valentine's
so i pun ckit sebanyak wat ler ckit wishes untuk orang tersayang....

Nothing much i can do...My fiancee pun jauh di Japan...So,from here i just sent cards n emmmm
of course chocolate for him!!!!i knew he likes chocolate vry much....
Suprise for him...tak inform kat di langsung i post menda tu...hehehehhe...
Hope u like it!!!!Muahhhhx....

Macam biasa Mid Valley crowded giler ngan orang...Mostly non-muslim couple yang btul2 celebrate this Valentines Day...For sure mase tu i will see every couples holding bunga...
Bestnyer kalau my fiancee ade kat darat..Hehhehee leh kuar dating..


Lepas kuar Post Office i terus menuju ke KLIA...took KLIA express....Que panjang jugak mase nak beli tiket tu....
Suddenly....my hp ringging....looked at my hp...'emmmm...overseas number????sape plak ni'

Terkezut jugak i.....Rupenyer my fiancee!!!!!Oh,my God....
Dia call i from the ship..satelitte phone...btul2 wat i teruja..hohohoho..
I thought of sape lah jugak kol i ni....
About 20 minutes jugak we all dok bla2 bla2 bla2 (melepaskan rindu memasing.....hehehhehhe)
He wished me Happy Valentines Day.....Emmmm..thank you dear coz ingat kat i....

Lega ckit bila dah dapat call dr dia...On 18th dia sampai Bintulu :) He said...he missed me a lots!!!Me to....Tak per on APRIL ni dia dah leh sign off...N get ready to our wedding preparation..

Tgh Dok tersengih2...my sis~ Linda dah sampai pun...terkedek2 (hehhehe jgn mare) kuar dari domestic arrivals door..hehehhhhe....
Tersengih kegembiraan setelah melepaskan rindu kat hubby dia di Miri...Emmmm,almost every weekend dia gi Bintulu/Miri..macam KL ~ Shah Alam dah dia ulang alik..hohohhohoho
Then ,we all heading to Shah Alam trus....chit chat ngan dia on d way nak sampai umah....

Banyak cite tul walaupun we all dah selalu pun jumpe ;)
Tak penah abis cite.....

Ok lerr...ngantuk dah....nak tido n mimpi indah2 with Firdaus :)

Overnight her house..tomorrow i balik umah i.....
I post picture sok ler..
Ngantuk sgt....Uwaaarrrrgh....


Sunday, February 08, 2009

Site visit...Malacca

Actuall Site....Now dah umah yang naik....

My sis house....still under contruction...

To my Dear....i like this house design.....
Dear All,
Hi...cuti lagi..yahoooo..best nyer...this holiday i tak balik kampung johore pun..
Cam biase lepak kat umah my sis..Shah Alam...
Semalam stay kat umah...hehhehe..morning gi jogging,n malam duduk umah
tgk tv..

Today jejalan kat Melaka,wat suprise site visit umah sis i kat sane..
Hari yang panas di redah juge...
Emmm,status umah >> still under construction..bnyak lagi yang nak disiapkan..
So,siap maybe early 2010..lama lagi woooooo...



After that...
We all jalan2 bandar Melaka n makan2..
Mkan kat my faveret restaurant...Johnny's..
Kenyang perut...
Then drive back to KL semula...

Emmm...
Sepeninggalan my fiancee yang dah 2 hari ni...sunyi btull..
Me missed him so much!!!
*The ship bound for Chita,Japan



Wednesday, February 04, 2009

Good Nite.....




Blog dah nak tido ni....


Kweng..kweng..kweng....kalau dah dapat on~line ni memang tak hengat dunia i ni...


Mata ngantuk pun leh celik semula..


My fiancee tak de cni,kalau tak...rite now bz bergayut...hohohoo...

Tommorow dia sampai Bintulu...Bestnyer...


*Miss him so much ....

Hope i can dreams of him tonite :)

Kompang Bertalu ~ talu...

Hi...

Nak memenuhkan masa lapang i yang tak berape lapang ni..
Tengah melayan mata sebenarnye ni...jap lagi nak tidoler...
Tapi disebabkan bunyi kompang kat sebelah area umah i ni terus membantutkan
niat suci i nak tido...hehhehehe..layan laptop jap sambil didendangkan bunyi kompang orang kawen..best woooo....Kalau tak caye u all leh dtg cni,practise tiap2 malam dr kul 9pm to ???

Nak tgk tv pun tak de cite best..Layan tido ler jap lagi....
Huh....cite ttg kompang,teringat hari bahagia saya yang tak lame agi tu...Berbunga2 jgak bile teringat....tersenyum sorang2..hahha..bak kater tunang tersayang i ~ awak dah angau ..hohoho..

Rindunyer daku kat dia...Now kapal dia dah nak sampai Bintulu ni...Coz that day dia inform kat i 05hb kl 2.00pm (huuuuhh,siap state mase lagi...macam conferm jer sampai kul 2.00 yer syg....) dia sampai Bintulu....So,can't wait for him 2 call me...me rindu kat dia..

Macam ni lah dapat n bercinta ngan org kapal....Rindu2 an jer memanjang...
But dari sini lah kaseh sayang tu makin kuat...Sekuat chenta kitaorg sampai sekarang ni...hehhehehe...*huhhhhuuuu layan jiwang plak daaa....dia musti tawa bile bace...

Moga berkekalan hingga akhir hayat..Amin

Werk..Werk...Werk...

Salam...

This week startler episod keje macam biase....errr..tired ler gak,banyak nak di follow-up..
maklum ler cuti CNY yang panjang....
And my internal audit department pun request macam2..urrrggg..lotih eden nak melayan...
hehehhhee....And the result is ~ a lots of changes berlaku..
Ye lar..sejak2 economy down ni..'Bos besar' i pun nak cut cost tk segala cost yang ader :)
Me in the Admin Department,banyak ler kuarkan memo on Behalf of management untuk semua staff...

The latest agenda for my company is 'Company Annual Dinner'..huhhh..walaupun nak cut cost,tapi my bos besar still jg kebajikan staff kat ctu...Ok ler jugak walaupun agenda tu hanya lah kat tpt biase jer....


Awal2 pagi dah dapat email drp diaorg...




Interesting jugak konsep yang diworang wat ni....
Mula2 macam tak suke tapi bile pikir2
macam ok gak....layan jer....hohohoho...
NAk pakai ape????Ntahh..i pun tak sure ler...Pakai macam kat atas tu ker...huhuhuhu..tak mo
ler...Emmm,nanti lah i pikir,tak sure lagi...
Ader jugak i check website about 1960~1970 fashion....menarik banyak info i dpt...but,tak sure ler leh dapat ker collection2 bju macam tu....help meeeee......


Pakai baju kurung jer kang.....hehhehehhe...

Stail mase tu macam kat atas ni...colourful n ceria....bunga2 matahari cmtu...

Below info i dapat kat web....let's share,knowledge untuk kiter ni....

The 1960's Mini
Costume History of 1960s. 50's fashion lives on until mid decade and 1965.
Mary Quant and the history of the 60's mini skirt. The death of stockings and introduction of pantyhose. Pinafore dresses and knit fabrics.
Acceptance of trousers for 1960's women. New man made yarns and innovative materials help contour new styles.

The 1970s and Disco
Costume History of 1970s. 1970's fashion history of all sorts of skirt lengths from micro, mini to maxi. Lighter weight clothes. Ethnic fashion and style trends as a result of broader travel experiences.
Seventies Kaftans, flared trousers, platform shoes and fabrics.
70's disco, tank tops and mix and match coordinated knitwear.

Monday, February 02, 2009

Love Symptom...

Hye..

Macam biasa waktu2 cam ni..memang susah nak lelapkan mata..
Sok keja....Emmmm...Since mata i pun memang susah nak di lelap kan...
I create below artwerk to my dear...
To any reader..Feel free to read k...


Sunday, February 01, 2009

Food Lover's JOurney....


Hahhhhh..

Memang sesuai dengan title kat atas tu..
Heehhee...Jalan2 n carik makan...I took my lunch kat KLCC jugak..
Menjamu selera dengan Sizzling Hot Plate....sedap woooo....
Layan diri sorang jer..dah tak kira dah,sorang pun sorang ler...Lapo tau!!
Shopping dh settle now memang time mkan plak...
So....Enjoy my picture above...
(alamak ....lapar lah plak bile dok tengok atas ni :p)



KLCC - Wedding Preparation.....

Shopping time....

Dah wat treatment tuk badan..now treatment untuk perasaan plak....hehhehhe..
Feeling berbunga2 yang dah lame di rasai tu :) (nak kawen tak lame lagi).......
Macam bakal2 pengantin yang lain jugak..sure slowly dah start survey nak shoping barang kawen...

Ni lah part yang i paling suke....habis kan duit..hahhaaa...bile nak insaf diana oiiiii....
From last week lagi i dah plan nak beli wedding ring kitaorang...Even kat JB pun i dah survey tp x de yang tertarik ati lagi...
My fiancee pun siap dah bgtau size utk ring dia n gave me approval on choosing our wedding ring..di sebabkan kesibukan keja dia yang macam tu so i decided utk settle kan this matter...

Ingat lagi dia cakap... Dia trust i untuk choose our wedding ring tu..n ape yang i suke dia sure lah lagi suke...Baik untuk i,baik lah untuk dia....bagus kan i dapat fiancee yang tak cerewet cam dia..Alhamdullilah..
I jer kekadang cerewet ckit....hehhehee

Since,Pak Habib pun ade wat best offer for Chinese New Year..so i took i this opportunity to buy it....Tak rugi ooooowww...price semua ok2 belaka...memang puas hati..
Advise i pade member2 yang nak melabur duit tu, beli lah emas..tak rugi.
Gi ler beli skrang..Investment mase depan tu..

I bought 2 rings..1 for me n of course 1 for him...Cantik..i suke,once dia sampai Bintulu sure i akan tunjuk dia....




Pagi yang Indah...


Hi..Hi..Hi..

Blogging again...
As usuall almost every weekend i gi jogging..biase kalau tak duk umah mengemas, i gi jogging..
Emm...i pegi sorang2 jer..hehhehe.bukan ape.. ader jugak pelawa housemate tapi diaorang tak larat nak bangun pagi..so i pun layan jogging sorang2...Best wooo...
Nak gi umah my sis ~ Linda pn tak bleh,dia fly gi Miri jumpe Kapten Azrul Nazmi si hubby dia ler..Ni kes rindu sesangt lah kan....hehehehhe

Today mood memang best...Hehehhe my fiancee pun selamat sampai Korea setelah 9 hari
belayar..terasa lamer giler...but to Bintulu tak lame lah macam tu about 5 day jer ..kweng..kweng
kweng...He promised to calling2 me again once dia sampai Bintulu nanti..Best nyer!!!
Thank You dear....

back to jogging story mory yer...
This today ramai jogging jer but orang So,jugak orang lelapak n jogging kat ctu...so is look happenning jugak..





I dapat round tasik tu 4/5 kali jugak..semput gak..hohohoho...
fresh badan bile dah berpeluh....
Macam 2 ader kat ctu,bkan org memancing pun ader....



Yang paling best siap ade warung kat tepi ctu..so sesiapa yang nak pekena nasi lemak,mee sup
n teh tarik leh ler menjamu selera kat ctu...(pandai mak cik tu crk pot niaga...hehehe ye ler pg2 lps jogging sure perut lapo).....

For me i dah try mee hoon sup mak cik tu..best!!!

(To my Dear...Nanti awak balik kiter gi yer...)



* For you all yg ade mase free ker..leh ler dtg tasik tu jogging2.jejalan or dating2 ker.....
* Sure nak datang lagi lah kali...