First Times To Remember Forever...

You may feel jaded over the years and may have forgotten the defining moments in your life that has brought you this far....here is a jog down memory lane......

Friday, May 29, 2009

Masa mencemburui Kita....


Tik..tak..tik...tak....




Time is running out... :) Anyway, another 1 week 1 day...my wedding day akan tiba...berbunga - bunga ati ni ;)






UUUUuuuuuuh....berdebar,takut pun ada...bila2 difikir2,persiapan semua dah siap...with the simple n ala kadar....


Alhamdullillah,awal - awal lagi i dah get ready to booked n buy all the things..so now tak lah kelam kabut...



Just some hantaran tu..i kena touch up lagi...pretty white concept..

hasil kerja tangan i sendiri...hehehehe bakat terpendam me lar....

semalam baru i dapat delivery untuk alas beaded dulang tu..chantek..tq kak ida for your helps.. appreciate it very much!!


Tonite i hv to rush it back to Johore...Final fitting for my baju bersanding..hopefully semua ok...maklum ler i hired mak andam biasa jer ;)

I trusted her coz dia dah selalu ngan family we all..


My ofismate pun dah bising coz i still kat sni..uhhh??dah nak balik ker?awal lagiler..


Soalan cepu emas diaorg...zarssss....



  • Aikkk..Diana tak cuti lagi ker???

  • Honeymoon kat mane dear???

  • Tersengih - sengih pandang i..(senyum yang penuh bermakna tu) tensen jer i tau...

  • Lagi best nye tanye > Cite lar ngan i cam mane u kenal fiancee you???i gelak besar tu...

  • Jalan slow2..kena practise dr sekarang...hehehhe bertuah tul lar diaorg ni...

  • You darah manis..tak leh kuar masuk ofis jer ;)

Hehhehe..to my member2 ofis..tq for your concern k...


Majlis tu diadakan simple n biase2 aje...so tak lah risau sangat..By the way..i ade my bro..my siss n other s to help me out....tq all!!!


For myself,mentallity n physically is still improving...hehehhehe..Facial,massage n spa done...free package from my fren...


Cuma i perlu banyak minum plain water to improve my skin..hehehe sometimes tu cam kena paksa minum jugak..hohoho degil kan...


Ok..Daaaaa....till continue later...

Thursday, May 28, 2009

Home Sweet Home...Our house 06-06

Our house no. p5- 06-06


My dear xcited amat...

our house number same as our wedding day date 06-06

i pun happy banget...


Ahhh..lega..that is the first word i dapat luahkan.....



setelah berhari-hari packing brg utk move out dr umah lama i..rumah single kat PJ ni...i btul2 collapase (tido-keletihan) smalam..



Hehehehe..cian dia..kena angkat barang ;)


balik kul 12.30am after supper with my Dear kat Pelaga..hehehe tpt ni adalah tpt lepak i ngan my sis Lynda..tak sangka now jdk tpt dating i ngan my Dear plak ;)



Pelaga Restaurant..makan bersama....


Money..money..money...ka ching...


Finally,we all dh pun umah utk stay after married nanti..yahuuuu...
Thanks Dear Firdaus for that house...i suke!!!Muahhh..muahh...


At this moment, we've decided to renting out with somebody else first...But,on the same time, still mencari2 lokasi mane yg best utk beli property :)
Emm..kalau nak rasa jauh dr hiruk piruk kl ni..sure kena crk property kat luar bandar...Melaka maybe..or go back to my hometown Johore..Property kat tpt mcm ni still affordable utk level mcm kitaorg...hehehehe rm500/600k dapat banglow house tau...hehehe best nyer...
Anyway..just wait n see....murah rezeki nti dpt lah we all beli..InsyaALLAH..

Ok...back to our new house story...



Indahria Apartment


It located at Batu 3,Shah Alam...


Facilities provided :- Swimming pool, 1 parking lot, Badminton Courts, Children's playground, Launderette, Surau, Community hall, Bbq areas, gated n guarded


Conveniences Surround:Shopping (Subang Parade, Carrefour, Giant, Tesco)Primary & Secondary School Colleges & universities (Polytechnic, Unisel, UITM)Public Recreation parks.


Near Stadium Shah Alam.5minute Walking range to Batu Tiga KTM Commuter Station.



Near Giant, Tesco Xtra, Stadium Shah Alam, Polytechnic.Easy access to North-South Expressway, KESAS Highway, Federal Highway, KESAS Highway, NKVE and Guthrie Corridor Expressway.


Size: 3 b'room & 2 bathroom



My balcony..leh tgk bulan dr cni ;)..for sure every nite 9.00pm



Interior space..spacious jugak...leh wat padang golf...
View from outside of my house...

Door of our loves....

Rental price ok2 jer...untuk newdly married couple..sangat ler berbaloi..Empty house we still need to furnish it...k tak per..slow2 kiter penuhkan umah ni yer sayang...kuikui..kui..
Last but not least....Moga2 loves life we all bertambah2 bahagia kelak nanti..InsyaAllah...
* Bunga-bunga chenta kami tersemai ;)

Sunday, May 24, 2009

Love Happiness Friend


Alooo everybody..

I juz wake up hehheehe....such a wonderfull morning outside..

uaarggghhh..sedapnye mengliat kan...plan nak gi jogging but tak larat ler...lately ni rase letih semacam...coz i dah start packing brg to move out..hehehe..to our mahligai indah....

Yeahhh..no entry about it yet kan???tak pe nanti i update lagi....

Yesterday,i spent about half of my day with my old fren...My dear firdaus demam so dia tak dapat teman i jalan2 :(

My dear fren>>>Puan Aida...5 years married lady,bt still fit macam anak dara tau..sori no picture of her!lupe lar nak snap her pic.

Anyway she 7 months preggy of twin baby tau...i'm so excited sgt2,macam i plak tg preggy...

She chomel aje..but her stomach dah membuncit,happy tu mmg happy dia kater..tapi still nervous when imagane cammane nak deliver anak kembar ni...

Gender of baby tak sure lagi..baby hiding ler..malu2...but for my firasat..hahahhaa...BABY PINK!!!conferm lah aida...baby gurl nyer...If she read this blog,congrats tu u ok!!!


I dok ralit tgk her stomach..sampai one time tu nampak her perut gerak2 tau..she relax jer..

I yg macam ntah ape2...baby tu moving2 sampai nampak kat luar bju tau...hehehehe i'm still excited sampai ari ni..teruk tul lah i...

I usha2 dia cam ne leh dpt baby twin....hehehehe..Actually,dia pun tak plan ape2..tup..tup..mabuk macam sakan n for her doctor also pelik tu yg wat details check up....n


the result....found out ade two babies inside her womb...she so lucky!!!!


Anyway,maybe cause of genetic jgak..her husband side ader twins...


Emm,i ingat2 for my family history...My father side ade lah...my sepupu....hehehhe...


Dengan perut dia yg big tu..dia teman i shopping..tak shoping ape pun just few pairs of me..




Due my foot is giant size (Size 8 or 9)...hehhehe...for the safe side..better i beli kasut sendiri...just incase i rase nak pakai kasut sendiri so leh lar pakai ;) ...i tak suka kalut2 last minute...

satu tu i will use for gi werk lar....just simple design..In white and gold color...uuuuikk...like it so much!!!Can use also for dinner or function kelak...
Price pun not bad...now everywhere ade sale...so good
time to shop...Alhamdulliah save duit i,ooowwww tak...duit firdaus..hehhehhe


I did survey Amin Jauhary boutique..but the price not for me lah....beside that he need time to customade it...2 weeks tak cukup dik oiiii....


I'm flexy type...so decided beli yg ready made jer...Price still ok n important affordable..must remember Money still need to keep for my n our future life...masih jauh lagi perjalanan hidup saya n firdaus kelak ;)


Shopping bag!!

Gold col. shoe....

White is alwitz my faveret kaler...

Unexpected purchased..Me nak guna utk gi werk...



My new shoe collection....

*Got to go....me kena continue packing barang..coz kalau dah hari berkerja mmg tak layan ler nak wat keje2 ni ;)

* To my dear Firdaus...makan ubat yer..Me luv u so much!!!

Thursday, May 21, 2009

Pos Malaysia ....Thank you!!!

Gd nite...everybody...

Rite now kul 11.00pm..i should dlm mimpi dah..tp hakikatnye i still kat depan laptop ;)
Sok keja...but jap lagi ni mmg nak tdo pun ;)


After werk tadi i terus gi Mid Valley..tak shopping pun..just gi post my wedding cards to some of my frens..EMMM..i tak dpt nak contact them thru email/FS/FC or etc...so,to avoid any kecil hati..i antar kad ni utk mereka...
I'm lucky,post office kat Mid Valley ni tak crowded pun..Their open untill 9.00pm..
Thank God,i sempat lagi nak pergi cni after my office hour..post card ni sekejap jer,hehhehe jalan2 kat ctu yang lame...

Anyway,when i looked around..almost semua shop ada SALE!!!best nyer..dah usha 2/3 pasang kasut..hehehhe...macam cantik jer...ok..wait for my dear Firdaus to dtg KL weekend ni,leh shopping dengan dia..Really good good discount n worth it to buy!!!!ni lar pompuan..Shopping..shopping n shopping...

To postman...thank you for delivering all my cards....








Ready to post....

* Me mata dah ngantuk ni...daaaa...mmuahh!!!Nite all....

Wednesday, May 20, 2009

At last....Tag from IntanAizan...

Hello all my frens....

Since,My invitation dah ader kat post yang lepas.So,to anyone yg sudi nak dtg tu..your are really dialu-alukan k...My simple wedding ceremony..
Moga2 semua akan berjalan dengan lancar :) InsyaALLAH
(Tup..tap..tup..Tap...another 2 weeks plus jer....uish..berdebar jugak ni)
Sometimes,ada jugak rase sayu n sedih..hehehhe...bukan apa..Of course i'm happy to be wifey to somebody yg i btul2 sayang,but on the same time bila ingat2 nak jadik wife org ni sure life dah lain ckit,tak sama masa kite single kan..which is masa single ni leh manja banyak ngan mak n
family..
emmm Later komitmen pun makin bertambah..kweng..kweng..kweng..n kena bijak bahagikan masa..utk mertua n mak sndiri n untuk family sendiri...
Yang pasti,sayang i kat my family n the rest tetap sama n akan bertambah - tambah lagi :)
Coz dgn support diaorg ni lah i jadik 'kuat' macam ni..Thank you for u all ya....
Love u all so much!!!
My mum plak slalu bising kalau i dok asyik kuar umah je...bkan ape dia risau...
" Darah Manis" katernyer....
For my preparation plak semuanyer ok2 jer ;)
My bro - Ghazali,my sis Zaza/Linda n everybody pun mmg ringan tangan nak tolong i...tq!
Okie..okie let stop here..I'm getting emo plak...emmm,dah sedih ni...hohohoho

Below Intan Tag saya...Lets c my answer....zarsssss.....

Rules...Katenyer lah kan...I have to answer all the questions using the 1st initial/letter from my name..And the answer have to be real..sound tough..but lets give it a try..

Errrr..tough jugak all the question....hohoho...tak pe2 i jawab jugak..
ambik masa 2 hari nak menyiapkan menda ni ;)
wat slow macam siput ekkk....
Name : Nordiana...so must start all the answer from N

That's me with my dear...Sesuka jer kan letak gambar ni plak...hehehehe


4 letter word : Nasi...hehehe bleh ker??

Boy's Name : Nasihin Nasir....hehhhhh sape ni???Jangan diingat lagi org ni...

Girl's Name : Nadia...i like this name...

An Occupation :NAVIGATOR ....laborer building canals or railways

A colour:Navy Blue.... Emmm..one of my faveret kaler..kalau shopping suke beli baju kaler ni...

Something you will wear:Netting Dress...Unik baju2 yang macam ni..all done by hand-made...


Food :Nasi Goreng Ketam..my dear firdaus suke amat nasi ni...i tumpang makan jer..hehehe

So,here is resepi sempoi nasi goreng isi ketam....

Bahannya : nasi putih (elok kalau yang dah mlm tadi masak , pagi goreng)


cili boh ( cili kering + bawang putih + bawang merah)
sayur campur
isi ketam
telur sebiji
serbuk perasa
minyak dua sudu - untuk tumis ajee salad sebagai hiasan

caranya : mcm masak nasi goreng biasa jugak tumis cili, masukkan sayur campur serbuk perasa, nasi - gaulkan telur & isi ketam - masak ikut suka lama mana tapi jgn sampai hangit ler,dah masak hidang mcm biasa hias ler ikut suka, letak ler sayur salad sebagai hiasan ;-)


Found in the bathroom:Natural Spa Wooden Incense Set ...Relaxing and refreshing incense brings to mind the sacred scents of the timeless Asian temples. Create an air of deepest healing with green tea sun and patchouli fragrances and enjoy a luxury spa experience right in very own home!


A place :New Zealand.... InsyaALLAH nxt year cukup duit leh gi honey moon kat cni :)


Reason for being late :No taxi or bus to take lar....hehhehe kelentong boss jer...


Something you shout :No way! ...Kalau dah marah sangat,sure this type of words kuar...


Movie title :Natural Combat History.....


Something you drink: Nut & Berries.. Sedap tau!




A musical Group:No doubt..... All the song best...



An animal: Needle Fish....



A street : Jalan Naga Emas 2... Kuala Lumpur area

Title of a song : No One – 2008 – Alicia Keys

Sunday, May 10, 2009

You're Invited!!

Diana & Fir
I'm getting married to my beloved......
You're cordially invited to my wedding ceremony.....
Saturday, 6th June 2009
From: 11am ~ 5.00 pm
Will be held at Dewan Jubli Intan Sultan Ibrahim,
Jalan Syed Abu Bakar,
81900 Kota Tinggi,Johor.
We'll be happy if you can join us on our special day......
Tel: 012 -6164537 /Hse: 07-8831271

Saturday, May 09, 2009

Makan lagi!!!!!


We all dah lapo ni.....



Masak time...hehhehe tuang jer...

Suke lah tu...dah dpt dia nyer food....


Hi..i'm here again....


Mengupdate blog...sambil duk lepak kat umah ari ni....leh bukak lappy n surfing...


Uhhh,rase penat sgt 2/3 hari lepas...Ni pun i batu lepas wat laundry.Bju i dah terjuntai melambai utk dbasuh.....hehehe


Ye lar..yang dah berkahwin n ber anak tu ..sure bz ngan suami..n anak terchenta..

For myself plak...tersangat lah bz untuk preparation kawen yg mmg tak lama lagi....gi sane sini...mak andam,gi amik kad kawen...teman my tunang gi tailor n macam lagi..i memang flat semalam...

Lepas berhempas pulas di hometown sampai kl plak gi makan n shopping ckit...n malam tu kitaorg sempat berronggeng lagi...my sis Lynda ajak gi karaoke lah...hehhehhe we all layanz jer...

Kebetulan i nak gi Klang,makan kat Johny's (hehhehe tpt faveret i)...so balik tu gi join karakoe ngan diaorg plak....Penat2 pun my fiancee tetap all out with yang lain!!! caya ler....


My Dear...all out!!

Karaoke time...


Muka penat...seharian berjalan.....


Hari Jumaat tu i kojo..tu yang terasa penat tul...huhuhuhu sedis nyer..
Enjoy my pic. kat Johny's yang dah banyak kali kite org gi n karakoe nite smalam.....zarsssss......


Last place that we went...teh tarik untill 4 am...sok nye i kejo....

Dah boleh bernikah????


Next step to go....Pejabat Agama Islam


Him...alwtis beside me..Thank You..


Helo....helo..helo...

Next step to our mission..bernikah...
Baru semalam i balik dari Johor..Yup...went to Pejabat Agama Islam Daerah Kota Tinggi..
Hehhehe..my hometown...
We're lucky coz the said place are really near wth my house..10 mnutes jer....

Fyi..for Negeri johor..the procedure ni ade ckit cerewet lah..We have to attend the interview with Penolong Pendaftar Nikah Daerah...Huhhhh,kalau nak tau mase nilah ustat agama ni akan tanye bermacam soalan.
My fiancee,dah interview mase kat Segamat,now is my turn kat Kota Tinggi plak...
Nak tanye soalan ape yang kuar....errrr,confirm mmg different lah...so,agak2 jer yg mane faveret soalan....
Refer to my Fiancee...dia kena soal banyak jugak...biasa lah as a guy n nak jadik suami org..bab2 ugama ni musti ok....at least boleh membimbing isteri kelak....InsyaAllah....

I sampai Pejabat agama tu,after lunch hour...so,hope ustat tu dah kenyang n tak tanye lah banyak sangat..bukan ape tau tu tau tapi kalau dia tanye detail sangat tu susah lah jugak nak jawab..and interview ni ader status GAGAL and LULUS lagi tau...kalau gagal,tak ker haru coz nak kena dtg lg....i dah tak banyak mase ni....

First of all thnks to my dear...Fir...sb tolong bawak i ke sana ke sini.I nak tolong drive dia tak nak...mybe dia risau keta Stream kesayagan dia cedera dek sy nanti...hohoho..
To my sis Lynda,supply me checklist untuk dokumentation tu....luv u all....


So back to cita ke Pejabat Agama td...I sampai2 jer terus ke kaunter,serahkan semua form tu...
Dup..dup..dup...berdebar jantung ni nak tunggu interview.....

"ok,dik boleh masuk.....Ustat Lukman tunggu kat dalam"

Cam ni lah akak kerani kt kaunter tu cakap kat i...i dah berderau dah jantung ni...
Masuk bilik dengan didahului dengan salam n ckit senyuman.....hehhehe

Ustat Lukman ni ok..tapi of course lah serius muka nyer....bikin sy kecutt...
First question: Bile nak berkahwin.....ehhhh kawin plak???bernikah???sy pun leh tersenyum dia cakap macam tu....
Second q:I state kan tarikh wedding kiteorg....n dia ckp...owww,tak lame lagi tu.....
Third q: Macamane perkenalan kami dulu?...i pun ckp ler blaa..bla..bla...n dia tersenyum....
Tu intro jer....

So,offical question:- (sampai hari ni ingat lagi) hehhehehehhe

  1. Mengucap 2 kalimah syahadah berserta ertinya ~ (ok jer...i passed)


  2. Bacaan doa Qunnut ~ i bace dengan khusyuk...alhamdullillah ok jgk,this question byk org kantoi...hehehhe..biase lar musti kes kurang wat semayang Subuh,tuk tak :)


  3. Bacaan Al-Fatihah ~ Ok,i bace jer cam biase


  4. Rukun Nikah


  5. Niat Mandi wajib n cara2 nye


  6. Tanggungjawab isteri kepada suami

SEMUA i passed ..... LULUS!!!!Overall soalan tu tak lah susah sangat...tak sia2 i refresh buku agama 2 hari semalam....hehhehehe

Melangkah keluar dr bilik ustat tu dengan senyuman.....my fiancee tgk i dr luar pun dah tau i lulus.....yeah...yeah...dah dapat surat kebenaran....anytime leh berkahwin...ehhhh bernikah!!!!

Done my Krusus Kawen....Zura's Academy



Baju dah ready.....








Bakal Pengantin .....The Bride & The Groom




Break time...sempat lagi...bace flyers....

Hi All,
Alhamdullilah....dah siap pun wat krusus kawen last week...
Disebabkan kebz yan uruskan hal kawen i lambat update blog...ni pun baru dapat mengadap lappy dari aritu tu memang tak sempat...rase macam tak complete kalau tak update,macam diari yang tak bertulis...
Rase cam dah kelam kabut ckit ni....
My dear Fir..suwoh tunggu dia balik n we all wat sesama...first plan memang i nak on dulu..tapi
bila dia cakap nak wat sesama, cam tak sampai ati biarkan dia plak wat sorang2...

I dah siap wat booking on call to Zura's Academy tu..So dtg mase registration tu dah senang ler ckit, tinggal nak ambik registeration number jer....Charges for both of us = RM 160 hinggit saje...Paid by my Dear..hohohoho..tq sayang...

Emmmm....we all habis kan about 13 hours kat academy tu...Letih jugak dok dengar ceramah,tapi demi nak mencukupkan requirements ni..we all lalui dengan tabah n sabar..
Duduk lame sakit gak punggung ni..leh kembang jugak...hohoho..sure ketat kain baju wedding i nanti...








This file for us....





My dear bz browsing net wtz his HTC and i berjaya ajak dia g Starbucks Coffee jap...yea.yea..tq dear!!!




This place actually recomended by by sis Lynda,last time dia ambik course ni kat cni jugak...
Wow...really best woooo...trust me....Best tul all the lecture..tak mengantuk..gelaks all the way...
If i'm not mistake satu bab tu jer,lecture dia serius..tu yg ader sanggap ckit...Bab Cerai,talak & rujuk....Mase tu dah ngantuk!!!Hehhehe,apa lagi dok jeling my tunang kat area sebelah...woooo dia khusyuk lagi lah..kaco dia lah...Take my hp n messaging him...nasib baik dia layan..hilang gantuk ckit...

Last day tu we all siap ada acting session lagi...seisi merisik,bertunang dan akad nikah..macam2 gelagat...berdekah2 ketawakan orang..hohoho

Note: Dengan jayanye we all dah dapat pun sijil tu..Alhamdulliah.....


To anyone yang lum ambil n planning nak wat course ni...hhhhuuuhh.




leh try tempat ni...best tau!!!


Pengantin to - be :)