First Times To Remember Forever...

You may feel jaded over the years and may have forgotten the defining moments in your life that has brought you this far....here is a jog down memory lane......

Wednesday, May 20, 2009

At last....Tag from IntanAizan...

Hello all my frens....

Since,My invitation dah ader kat post yang lepas.So,to anyone yg sudi nak dtg tu..your are really dialu-alukan k...My simple wedding ceremony..
Moga2 semua akan berjalan dengan lancar :) InsyaALLAH
(Tup..tap..tup..Tap...another 2 weeks plus jer....uish..berdebar jugak ni)
Sometimes,ada jugak rase sayu n sedih..hehehhe...bukan apa..Of course i'm happy to be wifey to somebody yg i btul2 sayang,but on the same time bila ingat2 nak jadik wife org ni sure life dah lain ckit,tak sama masa kite single kan..which is masa single ni leh manja banyak ngan mak n
family..
emmm Later komitmen pun makin bertambah..kweng..kweng..kweng..n kena bijak bahagikan masa..utk mertua n mak sndiri n untuk family sendiri...
Yang pasti,sayang i kat my family n the rest tetap sama n akan bertambah - tambah lagi :)
Coz dgn support diaorg ni lah i jadik 'kuat' macam ni..Thank you for u all ya....
Love u all so much!!!
My mum plak slalu bising kalau i dok asyik kuar umah je...bkan ape dia risau...
" Darah Manis" katernyer....
For my preparation plak semuanyer ok2 jer ;)
My bro - Ghazali,my sis Zaza/Linda n everybody pun mmg ringan tangan nak tolong i...tq!
Okie..okie let stop here..I'm getting emo plak...emmm,dah sedih ni...hohohoho

Below Intan Tag saya...Lets c my answer....zarsssss.....

Rules...Katenyer lah kan...I have to answer all the questions using the 1st initial/letter from my name..And the answer have to be real..sound tough..but lets give it a try..

Errrr..tough jugak all the question....hohoho...tak pe2 i jawab jugak..
ambik masa 2 hari nak menyiapkan menda ni ;)
wat slow macam siput ekkk....
Name : Nordiana...so must start all the answer from N

That's me with my dear...Sesuka jer kan letak gambar ni plak...hehehehe


4 letter word : Nasi...hehehe bleh ker??

Boy's Name : Nasihin Nasir....hehhhhh sape ni???Jangan diingat lagi org ni...

Girl's Name : Nadia...i like this name...

An Occupation :NAVIGATOR ....laborer building canals or railways

A colour:Navy Blue.... Emmm..one of my faveret kaler..kalau shopping suke beli baju kaler ni...

Something you will wear:Netting Dress...Unik baju2 yang macam ni..all done by hand-made...


Food :Nasi Goreng Ketam..my dear firdaus suke amat nasi ni...i tumpang makan jer..hehehe

So,here is resepi sempoi nasi goreng isi ketam....

Bahannya : nasi putih (elok kalau yang dah mlm tadi masak , pagi goreng)


cili boh ( cili kering + bawang putih + bawang merah)
sayur campur
isi ketam
telur sebiji
serbuk perasa
minyak dua sudu - untuk tumis ajee salad sebagai hiasan

caranya : mcm masak nasi goreng biasa jugak tumis cili, masukkan sayur campur serbuk perasa, nasi - gaulkan telur & isi ketam - masak ikut suka lama mana tapi jgn sampai hangit ler,dah masak hidang mcm biasa hias ler ikut suka, letak ler sayur salad sebagai hiasan ;-)


Found in the bathroom:Natural Spa Wooden Incense Set ...Relaxing and refreshing incense brings to mind the sacred scents of the timeless Asian temples. Create an air of deepest healing with green tea sun and patchouli fragrances and enjoy a luxury spa experience right in very own home!


A place :New Zealand.... InsyaALLAH nxt year cukup duit leh gi honey moon kat cni :)


Reason for being late :No taxi or bus to take lar....hehhehe kelentong boss jer...


Something you shout :No way! ...Kalau dah marah sangat,sure this type of words kuar...


Movie title :Natural Combat History.....


Something you drink: Nut & Berries.. Sedap tau!




A musical Group:No doubt..... All the song best...



An animal: Needle Fish....



A street : Jalan Naga Emas 2... Kuala Lumpur area

Title of a song : No One – 2008 – Alicia Keys

No comments: