First Times To Remember Forever...

You may feel jaded over the years and may have forgotten the defining moments in your life that has brought you this far....here is a jog down memory lane......

Monday, July 27, 2009

Kembali ke kampung halaman.....Mengimbau kembali kenangan lama...

My kampung house... love this house..banyak kenangan nye.
I'm so lucky,ada kampung :) bleh rasa suasana tu....


Tempat we all bermain..hehehehehe


anjung yang siap ada bench...leh duduk santai- santai..




Really hot....



kebun kopi kami..dulu2 ikut mak usu petik kopi..siap kena gigit2 nyamuk ;)



Traditional kueh..3 bekas abih,kami bedal :)
Makan kueh time...sponsored by my mak ude..tq!
Ahad yg lepas...moments yang best...dapat balik kampung!!!!



Wooo...woooo...woooo....balik kampung ;)




Betul2 rasa enviroment kampung tau...Batu Pahat tempat yang kami tuju....My father side memang ramai kat situ....hehehehe...
Sure kami sekeluarga tersenyum jer banyak..coz most of them are Javanese....hehehehe...apa nyer tak...kami tak faham,so...dok senyum ajer lah....anyhow,i'm proud n tak kisah to be a Javanese pun ;)


Sis zaza dengan my cousin...


Oww....my mum dapat jemputan dr mak usu kampung..untuk wedding anak lelaki dia...majlis perkahwinan yang ringkas...


"selamat pengantin baru to young pengantin ;) "

My mum n bro bertolak dr my house kat johor pagi ahad tu....n me with my big sis..hehehe k.zaza..linda n nazmi bertolak dari kl plak...plan terus jumpa kat umah my mak usu jer...we all tak overnite...balik hari coz on that Monday i kan keje...


love you mum...my bro n kak siti....


Yeah,happy!!!dapat jumpa my mum jugak.....since dr wedding aritu...i tak sempat lagi apply cuti utk balik Johor....Hubby pun tak cuti panjang.....So,ambil peluang ni untuk bermanja2 ngan mak ler ;p



anak emak...

smile...

Beside that,dapat jugak berjumpa dengan all my relatives yg dah lame tak ketemu kan...hugs2 n chit chat to each other...yang ade tu dah beranak 3/4 pun....huhuhu
Still ada yang wish "Selamat Pengantin Baru to me :) *Blush* but confirm tanye..."Abang mane???" tu part yang sedey tu..wuawuawua...my dear Firdaus kat Terengganu ler...

On the way nak sampai ke kampung tu..we all berenti kat R&R Pagoh...take a rest..makan2 ckit....refreshkan diri before continue our journey....

Actually...Sejak arwah atuk n nenek tak de (Tok Ti),we all jarang ckit balik sana...umah atuk,mak usu yg jaga..so,now kalau beraya pun, beraya ngan mak usu aje....tapi pd tahun2 yg lepas..kampung Batu Pahat sure destinasi utama ayah kami - beraya,cuti panjang..cuti sekolah....berminggu2 duduk umah tu...

Semalam i tengok..umah kayu peningallan atuk..still kukuh...ckit pun tak dimakan anai2...umah lama kan..so panjang kebelakang....emmm..panas ler jugak...sori,no air cond...semua nyer guna fresh air jer..

Halaman depan still besar n bersih..hehehehe tempat we all bermain2..petik pokok bunga,main pondok2....masa dolu2...hehehehe tersengih bila teringat memori lame ni :)



Ok ler...ada some pictures for my own viewing.....hehehehe...untuk kenangan kelak ;)



Sushi King @ Jusco,Melaka...

Bonus dari MiSC ker???

Blogging time now ;)
Hari sabtu yang meletihkan..hehehehe..penatnye masih terasa sampai hari nie ;)
Tak kisah ler..yang pasti mata ni dah sejuk ckit biler tengok our cute house dah berisi.....
Hehehehe...at last...Alhamdullilah,umah dah nampak macam umah pun...hehehehe kalau tak umah we all macam padang golf tau ;p (dari hujung sliding door leh nampak kitchen) huhuhu...

*Biase ler newly couplekan..can't expect us utk penuhkan umah tu sekelip mata ;)
lain ler kalau ade sponsorship dari mane2 pihak yg bermurah hati ker ;) kan.....huahuahua

Dari minggu2 lepas lagi we all dah jalan2 survey furniture..yup..furniture yg suitable dgn our house..
For myself ,i prefer yg simple design n tak nak ler mahal2 harganyer....
Coz penyata kewangan dah dibuat awal2 lagi...*wink* kos luar jangkaan tu mmg tak dialu2 kan..huahuahua....
So,the result ...kuar ler Rm$$$$.00 melayang dr poket we all yang memang dah kempis ni...hihihihi..bermacam2 'skim' jugak muncul..huhuhuhu

Shopping cikit jer...masa untuk mengumpul wang dah bermula semula.....


InsyaAllah next month leh beli barang lain plak...

Terdengar jugak....suara2 kecil bertanya...."MisC dapat bonus ker???"hehehehe sengih panjang jer ler my hubby....n jawab dgn selamba "tak lagi...."
Ada bonus ker this year ek???wow..big question mark kat ctu...kwang..kwang..kwang....
Berserah jer lah...kalau ada,ok ler jugak kan....kalau tak der...emmmmm ?????


* To my dearie husband..thanks coz company n helping me kemas2 umah :) btw,umah kite dah bertambah best...hehehehehe....i'm happy sangat2 tau!!!!
(cian awak ekk..balik terengganu lambat tu,ahad dah ader class....really appreciate your helps...muah..muah..muah n hugs for you....)

As usual,beside my hubby..my sister : linda & nazmi also contribute penat lelah mereka :) thank you..thank you so much!!!!

Priority area such as : Living Area,dining n kitchen dah 70% complete ;)
Slowly2 will upgrade lagi...nak paint n add some deco items....on next2 month maybe....
Huhhhh...pening kepala pk....

So,below..here n there during kemas umah i :) snap suke2 jer....

My hubby... sungguh2 wat keje...hehehehe me luv u so much...




Tgh kemas ker adikku.....i dah tak larat nak kemas.....huhuhu

Thursday, July 23, 2009

Waiting for him...His on the way...."Ya Allah,Jauhkanlah dia dari Segala Bala Bencana Dan Kesulitan,Amin"

Dia dah on the way back from Terengganu 3/4 jam lagi sampailah my hubby..yeah...'m happy n smiling ;) banyak2....


2 weeks tak jumpe...huhuhuhu...sure windu nyer...


Still ade rasa risau ckit,coz dia drive malam2 ni...moga2 selamat sampai kesini yer ;)


Terasa lama jugak dia dah kat Terengganu tu wat course...emmmm,bukan course macam2 tu jer..tapi siap ada ngan test n exam tu..macam zaman2 kite kat U dolu2...


According to him...errrrr though tau course ni...nak kena refresh semula apa yg di study satu masa dulu..hehehehe...full of engineering calculation wooooo...sorie i mmg tak amik pot...not my line ;)



tolong tengok jer leh ler ;p n of course....sepenuh dorongan n sokongan i kasik kat dia....


kasik dia semangat ;)


Kalau ikutkan hati..emmmm tak nak berjauhan dgn dia ;) huhuhuhu.....


Tapi dia selalu kata dia wat ni semua untuk masa depan we all jugak....:) yup!his rite!!!for our future...upgrade n improve our life yg disedia ada ni...actual now pun dah ok..tapi kalau dpt upgrade lagi..kan lagi baik ;) ok dear....muahxx!!!


Since we all jauh ni...phone je lar jdik perhubung we all :)


free jer sure bergayut..tak pun sms to each other.....lepas ler rindu ckit...ckit jer...selebihnyer kena tunggu dia balik...:)



Dia banyak cite course dia kat sane...study..study n study..mms kat i pun..sms buku2 belajar dia..huhuhu...tak der dah gambar2 kat kapal macam dulu2 tu ;p..anyway i ler pendengar setia dia kat cni....hehehehe






My Hubby..tengah stress....






Here all the engineering calculations....


Study...study...study.....

* k ler.....nak kemas umah ckit ni....daaaaaa....nite frens!!!!

Monday, July 20, 2009

Surprise Bday party!!!!!!

Salam All...

Really had a fun n happy time semalam...

Lokasi kejutan TGi Friday Subang Prade...Mangsa adalah Captain Muhammad Azrul Nazmi a.k.a my bro in - law...

Hua..hua....hua....lu kena beb...memang terkezut ler nazmi masa nie....sampai muka blur2 lagi...

Apanyer tak....bayangkan diaorg ni baru balik dari Kuantan...so...terus shoot ke TGi....

Plan dirancang dgn teliti oleh his beloved wife...which is my lil sister Lynda....n AJlaa ler....


Anyway this party for his birthday yang ke 3? (on 22nd ni)...but we all celebrate in advance.... hehehehe coz maybe on 22nd tu dia nak kena naik kapal terchinta dah....

This party suspose nat wat kat Asiari tapiiiiiii....one of the guest macam dah bocorkan or tercerita kot plan tu....luckily linda/aj cover :)


Plan bertukar tpt .......TGi Friday Subang Prade...best...syiok ...seriuosly best kan kena kan org ni...

"Who's the next mangsa????????" Tungggggguuuuuuuuu......


Macam2 perkara happened before diaorg sampai TGi ni....plan B,C, n D berkemungkinan terpaksa dibuat...hahahahhaaa...luckily dua org ni bijak menghandle captain yang dah tak keruan nak terus balik umah ni....hehehehe...bravo to you sis!!!!


Ajlaa tak tak berani nak ckp apa2 kat abang dia...so the last choice, Linda jugak ler yg terpaksa mencari idea untuk menghiburkan n memujuk husband dia gi ke TGi......siap kena marah2 manja lagi dgn nazmi..cian dia....telan jer ler...as long nazmi nak gi TGi kan...hehehehe..

Kalau u all tak datang jawapnyer Cupcakes n SR chocolate cake tu kami2 yang kena perabih kan...

Maunye terkulat2 nak makan kan......

WE all dah ader kat TGi dari kul 9 pm lagi....sabar menungu BDay Man sampai...

berchit chat bergurau senda n bergosip ler dulu....hehehehe...

Diaorg ni semua classmate linda...adik2 i jugak....uikkkk terasa diri ini muda sekejap....

N teringat jugak zaman2 i kat Uitm dulu....waktu hang out dgn member2..now....ramai yg dah lost contact.....kawen ..berhijrah dan macam2 lagi reason yg memisahkan kitaorg ;(

So..pls layanzzzz.....the photos.....hehehehe


*i cepat2 update blog...coz Aj dah sound i....("lame sangat layan perasaan sorang2 kat umah tu....blog udah berhabuk la kak dee"....) hehehehe ..........



Hehehehe...Birthday man.... (AJ senyum gumbira yer kamu.....)

Nyam..nyam...eating time...


Happy!!!!! at last..plan berjaya jugak...


Adik2 lain kali leh datang lagi yer ;)





Birthday man.....stand on the chair pls.....huahuahua...

Nervous punya pasal....nak nyanyi lagu apa pun tak hengat dah!!!

Lalaalaalaaaa....
Adik2.......thanks yer...sempat lagi wish "Selamat Pengantin Baru"...segan i...inai kat tangan pun nak ilang dah pun......

My food.....besaq nyer portion..tak habeh ler....

Delicious cake from Secret Recipe..sponsored by Fir n Dee ;)

Pretty cupcakes...... state " Happy Birthday Dear, Love u So much!!!" from Linda to his beloved husband ;)

Eeeee.....like it so much!!!!
Blow!!!!....... may all your wishes come true!!!!


Malu2 kucing ker?????


kena suapppppp......


Nyam...nyam...nyammm....

Yous.....alwitz interfrem k....

My pengapit...chome ajer....

next year turn you all plak kan...tgh kumpul duit nak kawen ni ;)


Captain sudah kena......hehehehehe..thanks!!!