First Times To Remember Forever...

You may feel jaded over the years and may have forgotten the defining moments in your life that has brought you this far....here is a jog down memory lane......

Wednesday, August 26, 2009

Berselera nyer ?????

DEstinasi kami...The Teapot Deli....

Nyam...nyam....selesai dah dlm pewot kami ;)

Selera ;)


House acc. n deco kat cni pun bleh beli.....




Entry ni musti kna publish lor..dah seminggu kot ;p bertapa n terperap....
Bzeeee....ngan keja n hubby yang balik bercuti panjang ;)... tu yg menyebabkan post ni bertapa di draft box...hehehehe....



Last week....I and my Sis Lynda dah mula meredah kedai makan ;)

Bila tegah survey mcm ni..rasa2 semua kedai besh untuk berbuka..berselera sungguh!!!perbawakan ker???huhuhuhu...tak ler......berselera sebab dah seharian berpuasa....So,masa berbuka ni lah kite makan apa yg kita nak makan..tul tak??





But sometimes..perasaan jer cmtu...tup..tup masa makan tu...ciput je habis....


One of the cafe yang kitaorg dah redah ialah THE TEAPOT DELI @ SACC....nyam..nyam..seronok nak cite ttg makan ni ;)

Bukan food dia jer yang besh....tapi cafe tu pun simple n nice!!!


Lauk tradisionaal melayu kite...asam pedas...soto..rendang ayam n sayur kacang panjang goreng kicap...nice woooo!!!anyone interested???leh cube..home made cooking style..Siap dengan kueh traditional....



Price ???...of course reasonable....hari2 pun leh makan2 kat cni....so - so lah price dia,tak ler mahal sgt....



My faveret asam pedas tu memang meletoppp....lah kan...lazat sungguh..teringat mak i punye masakan :)



Alhamdullillah...kenyang kami hari tu :)


Since my hubby still kat T'ganu...so...waktu2 berbuka ni memang dihabiskan bersama my sis Lynda :)..hubby dia pun belayar so....we all layanz perasaan sesama jugak lah kan..


Thanks sis coz alwitz with me :)....emmmm jalan2...makan2..n shopping2....
Suka - Suka Photos BY BOth oF Us.....LAyanzzzz...
(Before berbuka...sabar menunggu waktu berbuka...)








Selamat berbuka to all!!!

Monday, August 24, 2009

Bulan berpuasa..Hope Blog still on jer....

Furrrrshhhhhh....berhabuk dah blog ni (ayat biase dari blogger yang dah lame tak wat entry..hehehehe)


Dua tiga hari yang agak sibuk....Bersyukur dan rasa bahagia sangat..coz kali ni ramadhan i lebih bermakna....ye lar dapat bersama insan tersayang...

Hope you all kat luar tu pun sama yer ;)

Tahun2 sebelum ni disambut bersama keluarga tersayang but tahun ni ditambah pula dengan suami terchenta..hihihihi ayat sadis jer bunyi nyer kan???
But,for those yang dah berpeluang berpuase or beraya dengan org yang tersayang mesti dapat rasakan apa yang i rasakan kan?

Hubby balik hari Khamis tu...hurhhh....i siap kena suprise lagi dengan dia..apa nyer tak..tup..tup dah siap parking kat bawah lagi..padahal baru pukul 9.00mlm tu..selalunye waktu2 camni dia still on d way....citttttt....terasa hanget kena tipu dgn dia..beria2 tunggu dia sampai malam tu..dlm mind dah fikir..emmmm dia mesti sampai lambat..bukan nyer ape...ingat nak kemas umah...owww.nope...mempekemaskan lagi umah ;P hehehehe...

Hehehehehe...lepas tu dah kantoi ler ckit...yang wife dia baru sibuk nak kemas umah bila dia nak balik ;) .....

Senyum lebar jer dia bila masuk umah tu...dia tak marah pun..okie lah tu ;)
Plan nak masak NASI GORENG MELETOP ....tapi disebabkan dia sampai cepat...tak sempat buatlah kan.....tak pe2 sayang...next time saya wat k ;)
Plan gi makan luar jer.....We all gi MURNi SS2...with linda...atun..n along Zunaira...
Chit chat...makan2..n minum2....n balik tido......Zzzzzzzz....
Bahagianyer dapat bersama si dia ;0

The next day.....trip to Johore my hometown...pon seronok......

To be continued later......
*Daaaaaa*

"Selamat Berpuasa untuk semua"

Thursday, August 20, 2009

Yeay..i'm jumping!!!!!


Tadi..masa tengah seronok lunch ngan ofismate....hp berbunyi....Lagu Oh Bulan..hehehehe...ow..yes my 'bulan' ler..Mr. Firdaus!!!!!


His telling me that...DIA BALIK HARI NIE...yahuuuu!!!!

Nasi sepinggan pun licin i makan..hohohoho


Anyway...tak de lar apa sangat kan....tapi i tetap happy...*blink...blink..blink*


seronoknye....almost every week dapat jumpa dia..dolu2 masa baru nak gi sane..dah cakap dah dengan dia...tak payah ler selalu sangat balik..bukan tak kasik balik tapi cian kat dia driving jauh..BUT now lain ler plak jadiknyer..hehehehe...dia rindu kat i..hehehehe

Anyway,the truth >>>>>> we missed each other lar....hehehehe


Semoga dia selamat sampai ke teratak indah kami malam ni ;)

Amin......

Wednesday, August 19, 2009

Inside My Mind....

"Ya Allah, Ya Tuhan Kami Limpahkan kesabaran atas Kami dan kukuh Tetapkanlah pendirian Kami dan Tolonglah akan Kami yang Mengingkari"
Amin.....

Sunday, August 09, 2009

checking..checking..Roger,location?






Pagi yang sunyi...bangun lambat ckit tadi...

Jenguk bilik my sis Lynda..emmm dia lum bangun lagi :)

Dengan bangga terus ke living area..bukak laptop...uik..kemaruk lappy ker...hehehehehe

Opppsss....gi washroom dulu ler!!!!

Yer...yer..gi ler ni...basuh muka...berus gigi dan segalanya...mandi???? tak ler jap lagi...cuti2 ni mandi memang lambat ckit...huhuhuhuhu


Cepat2 tengok hp NOkia kesayangan beta....aikkk,mana hubbyku ini..senyap jer..normally before gi class dia akan sms...emmm tak per lar..tak kemana dia tu...gi kelas je lar gamaknyer hari2 camni..tak perlu risau..dia tak kemana pun,..ada kat ctu :)


Lunch hour pun sama...dia senyap jerk..bertuah tul...

Kena checking2 jugak ni...hehehehe....


Dial his number...konfem macam2 ringtone kuar..pelik,ada lagu baru lagi..kekadang tu ntah lagu hapa2..dia dok load jer....ishhishhh...


Me: Salam dear...

Him: W'salam sayangku...(hehehehe jiwang ckit ler)

Me: Sayang kat ner?

Him:Kat luar kelas....(ler macam budak sekolah plak ayat ;) maklum lah course ni dibuat seperti kita dizaman uni. dulu..kena attend klass n whatsoever lah...)

EMmm,rasa-rasa dengar suara dia macam lain jer...macam tengah kemam (ada sesuatu kat mulut dia)

Me: Awak tengah smoking yer? (dengan suara marah ckit ler)

Him: A'ah,member yang ajak.....

Me:Hahahahahahaha (Nak marah tak jadik..ye lar dah tentu2 memang dia yang nak smoking..nape nak cakap member yang ajak kan...ni kes takut kena bebel..ooopss!kena nasihat lah ni ngan isteri dia...huhuhuhu)

Ler..kan awak yang nak smoking nape cakap org lain yang ajak ..tak baik tau!!!!

Him: Ketawa (dengan maksud lain...mengakuler mmg dia yg nak smoking....hehehehehe....)
OK ler nak masuk kelas dah ni...)
OK bye sayang.
Me:Bye....****!!!
Him:Bye....****!!!
Bertuah tul suami ku ini!!!!!
Next time jangan wat cam ni lagi ehh....ngaku jer...
Aik...he sms- ed me lar......macam tau2 jer org tengah cite pasal dia..
" Hi sayang saya,tengah watper?ngantuk la babe.lecturer membebel ape ntah kat depan nie...tak fahamler.subject teori..tak best..kalau calculation ok cket
;( zzzzzzzzzzz!!!!!!!!"
HUuuuuh....kan dah agak dah..tadi tu kat luar mesti nak refresh kan otak kan..tu yang smoko ngan member2 tu yer :)
To All: Please jangan guna/burukkan nama member kalian semata untuk menjaga nama baik kamu sendiri k!!!
To my dear: I know u try your best to stop smoking kan???good!!i will be alwitz n support you k!!!wat slow2 pun tak per..coz kalau suddenly stop smoking tu kan leh wat you sakit..emmm.susah i nanti kan :).....
Saya sayang kamu...sebab tu nak kamu berenti smoking :)
Support our goverment campaign "Merokok Membahayakan Kesihatan"

Friday, August 07, 2009

12:34:56 pm on 7/8/09

Wow.....nice number!!!!

really excited....bukan selalu dapat tgk number cam ni....today 7/8/09....at 12:34:56....waktu ni tadi i tengah sibuk nak kuar lunch...makan time!!!tapi sempat tunggu jap nak tengok number ni....hehehehehe...i dont t know y.....but for me...number ni special ler ;)

Emmmm...anything else menarik happened ker???huh..tak der lah..my hubby pun tak balik kl this week... werk kat ofis jer yg banyak ..huhuhuhu

wekend ni i akan menghabiskan masa dengan my sis Linda...nasib baik dia ader ;)

*Cepatler nxt week.....windu nak jumpe hubby dah ni ;)

Ok ler.Daaaaaa.....

Saturday, August 01, 2009

Kembali seperti sediakala ;)

Blog sunyi untuk beberapa hari ni....bukan tak nak update tp kurang chat.....today dah ok pun :) Alhamdullilllah.....

Dua haru yg lepas rasa flat sangat...huhuhuhu demam melanda diriku lagi...



nasib baik hubby ada kat ccku ini (dia balik KL on thursday tu),so dia yang hantar i ke klinik..thank you sayang for your care n loves!!!!



i tau you sayang i :)..of course!!!!kan....



Dah seminggu dok tahan n layan badan yang tak sihat tu...tapi last Friday btul2 tak larat...


Pagi Jumaat tu dah siap2 nak pegi keja pun...tapi cuma sempat passed by Wisma Academy (my office building) je....huhuhuhu...tak sanggup nak tahan lagi,badan sakit2..so terus ke Klinik Mediviron kat Sea Park tu...24 hours clinic..lucky me!!!!so reached clinic tu kul 8.30am ~ susposed time ni i dah ada kat ofis :)


Lega dapat jumpa doktor,dapat ubat...antibiotik...batuk..selsema n ....etc ler...yup!!!dapat MC jugak for 1 day :) ok ler tu..dapat rest banyak2 kat umah...get ready badan untuk gi keja ari isnin pulak..huhuhuhu....bestnye kalau tak yah keje kan,duduk umah...melaram..shopping...hahahhaha "sayang cepat lar kaya...leh saya cuti panjang...muahahahhahaha"
Heheehehe...keje mmg tetap keje...since dari habis study pun dulu i dah bekerja..so,kalau tak buat apa- apa tu macam serba tak kena pulak nanti...so, untuk memenuhkan impian i n cita2 yang tak seberapa ni...better i keje..i least rasa puas bila dapat pegang duit hasil titik peluh kite sendiri ;)



Since,now pun blum ada 'orang baru'....masih banyak masa free so dengan berkerja dapatlah i penuhkan masa lapang..if not, sure rasa sunyi nanti bila hubby tak de n i kat umah sorang2..mau nye busan giler nanti...tak mo!!!!







Niat di hati nak makan KC ler..tapi makan2 pun mmg tak de rasa sebab selsema...semua rasa tawar...kalau masa chat...set ni sure licin licau tapi coz demam so rasa macam malas jer nak makan...huhuhuhuhu


Saat dan ketika ini (ayat jiwang ckit hehehhehe)..my dearie hubby on the way balik Terengganu semula...emmmm start le rindu kat dia...rite now i layan blog...tengok tv...n tengok gambar2 we all dulu :) je...
Tommorow his class dah start,2nd class course mesti diteruskan ;)...next week dia kate dia dah mula banyak test and exam...so,kalau dia tak dapat balik...i mesti ok tau!!!hehehehe awal2 dah bgtau...bertuah tul ler my hubby ni..ok dear,for you i ok jer!!!



Rindu sangat kat dia ni...muahahahhaha..........
Note: Emmm....Reminder from him..... jaga diri bebaik....jangan lupa solat n etc...n kalau rasa tak perlu join club yang tak patut tu...i tak payah lah join....hati2 pilih kawan......emmmm,dia risau sebenarnya :)
Ok Dear...noted!!will do.....muah!!!!