First Times To Remember Forever...

You may feel jaded over the years and may have forgotten the defining moments in your life that has brought you this far....here is a jog down memory lane......

Wednesday, August 26, 2009

Berselera nyer ?????

DEstinasi kami...The Teapot Deli....

Nyam...nyam....selesai dah dlm pewot kami ;)

Selera ;)


House acc. n deco kat cni pun bleh beli.....




Entry ni musti kna publish lor..dah seminggu kot ;p bertapa n terperap....
Bzeeee....ngan keja n hubby yang balik bercuti panjang ;)... tu yg menyebabkan post ni bertapa di draft box...hehehehe....



Last week....I and my Sis Lynda dah mula meredah kedai makan ;)

Bila tegah survey mcm ni..rasa2 semua kedai besh untuk berbuka..berselera sungguh!!!perbawakan ker???huhuhuhu...tak ler......berselera sebab dah seharian berpuasa....So,masa berbuka ni lah kite makan apa yg kita nak makan..tul tak??





But sometimes..perasaan jer cmtu...tup..tup masa makan tu...ciput je habis....


One of the cafe yang kitaorg dah redah ialah THE TEAPOT DELI @ SACC....nyam..nyam..seronok nak cite ttg makan ni ;)

Bukan food dia jer yang besh....tapi cafe tu pun simple n nice!!!


Lauk tradisionaal melayu kite...asam pedas...soto..rendang ayam n sayur kacang panjang goreng kicap...nice woooo!!!anyone interested???leh cube..home made cooking style..Siap dengan kueh traditional....



Price ???...of course reasonable....hari2 pun leh makan2 kat cni....so - so lah price dia,tak ler mahal sgt....



My faveret asam pedas tu memang meletoppp....lah kan...lazat sungguh..teringat mak i punye masakan :)



Alhamdullillah...kenyang kami hari tu :)


Since my hubby still kat T'ganu...so...waktu2 berbuka ni memang dihabiskan bersama my sis Lynda :)..hubby dia pun belayar so....we all layanz perasaan sesama jugak lah kan..


Thanks sis coz alwitz with me :)....emmmm jalan2...makan2..n shopping2....
Suka - Suka Photos BY BOth oF Us.....LAyanzzzz...
(Before berbuka...sabar menunggu waktu berbuka...)








Selamat berbuka to all!!!

2 comments:

linda nazmi said...

hari ni nk berbuka kat mane ye?hahaha

dianafirdaus said...

Lynda...
As you promised..belanja me rite??
huahuahuahauh...
Kite makan nasi beriani k...
Reservation dah wat kan....
Nasi beriani + milo ais..
Mee bandung + sirap bandung..
Jom berbuka :)