First Times To Remember Forever...

You may feel jaded over the years and may have forgotten the defining moments in your life that has brought you this far....here is a jog down memory lane......

Wednesday, August 25, 2010

Dia tak kesah....

Seronok bila hubby balik bilik on time...
Itu ler harapan i pada hubby bila cite pasal waktu balik keje..
Lagi ler pada bulan puasa ni..seronok bila dapat berbuka bersama- sama...
Tapi kekadang tu,tak de nye dia balik on time pun...banyak keje kat engine
room/deck yg perlu disiapkan....

For him..bila waktu bekerja..tanggungjawab pada kerja adalah priority dia...
Kena standby walau apa keadaan sekali pun..
Sampai ada aksi lompat katil dan menerjah....
Hahhh readers jgn ingat ni aksi 18sx yer....ni adalah aksi cemas si dia
apabila nak melompat n menerjah boiler suit kerana dek bunyi
standby alarm kat bilik we oll...bukan melompat dan menrjah i yer..ahaks!!!
sabar je ler B ni...wat suspen org je tau....
Hohoho...

Betul kata orang..ada bagusnya bila kalau dapat ikut hubby kita kat kapal
ni...
Bukan apa...
Yup..selain menjadi peneman setia...kita lah tempat diaorang meluahkan perasaan..
berkongsi cerita...sure stress kerja berkurangan....selain tu,kita boleh tengok camne
life diaorang atas kapal ni..

Bila dah bersama dia baru nampak the real situation si dia bila busy bagai..
Hardworking nya si dia sampai tak tido 2/3malam...or maybe..paling teruk siap
tertido kat sofa dengan boiler suit sekali....adoyaii....
Maybe before this kita membayangkan rutin harian dia dari dalam kepala saje...tapi
bila dah nampak depan mata..rasa macam tak nak shopping banyak2 dah lps ni..
hehehhehehe
But for my hubby...dia tak kesah..kalau ada rezeki lebih..beli ler apa nak beli
tapi kenalah sentiasa beringat untuk masa susah nanti ;) btul tak??
Kalau dah tak de tu...pe lagi duduk diam - diam je lar ye ;p







"Moga - moga kami akan selalu di murahkan rezeki dari Nya...Aminn"










Of course.... kalau dah tiba masa untuk berkomitmen di darat kelak...kena lah jadi
penunggu setia di rumah pula....

 ^____________^









Bila dah dapat duk darat nanti,boleh 















ler berkarier kembali...bukan kah ia peluang yg dinanti - 











nantikan..yeay!!!



Ok...kat bwh ni ada photo kami waktu berbuka puasa...
Jom jom kita tengok.... 






ok..nanti i update lagi ye...
Tata...