First Times To Remember Forever...

You may feel jaded over the years and may have forgotten the defining moments in your life that has brought you this far....here is a jog down memory lane......

Thursday, January 29, 2009

Can't sleep....Miss him ;)

Nite...

Susah nak lelapkan mate ni..aduhh,sok kje plak...
Miss my fiancee ler...Now maybe dah nak sampai Korea..Capten,can u speed the ship???
Hehehe..cepat skit sampai sane n he can kol me.....
Pray for him sihat n selamat....Amin...

I tengah layan tv ni..cite lame ni...Griss n Gucci...emm..layan jer ler....
Actress ~ Haliza Misbun n ntah ekkk sape actor ni tak berape kenal lak...

Uikksss...dah nak 12.30am ni..go to sleep ler...penjam2 kan jer lar mate ni...
Hehhehhee...Gd nite my dear n friends...Daaaaa

Wednesday, January 28, 2009

Jenguk2 my sis house...






Hi...


Menjenguk umah adik i kat Shah Alam...Even though dia duduk sorang umah dia still tidy n best jugak..Brown colour theme..n i tau that colour memang faveret dia...hehhehe..tul tak dik??Tak per this weekend Kak Dee tumpang lepak lagi eh....hehehhehe...luv u so much!!!

Hungry ler...so i makan cake..hehehhe...on diet????cheese cake lagi...hehhehe....



Bile dah kenyang kena lah teman dia basuh kete plak....
































Wedding things.....

Errrrrgh..

Cuti i penuh ngan aktiviti....penat jugak..but coz kuar dgn my family so penat tu mmg hilang ler...Seronok jer senantiasa...

Sempat gi Angsana jgak...Hehhehe..shopping lagi....But this time we all gi Euro Moda and Jakel..
Emmmm..nak carik baju untuk majlis wedding i..Refer to my wedding colour theme "Cream + Brown"...

Finally,after walking yang dah macam tawaf satu shop tu...my 2 beloved sister decided to choose one fabric ~ chiffon wiz beaded in cream color...cantik...So,settle the things smoothly...Alhamdullilah....And we all round2 lagi dan jumpe kain cantik gak...
Hahhahha...i n my mum pulak berkenan..(biase ler pompuan shopping jer) so dipermudahkan cite,we all beli jer..
I nak gune untuk upacara 'bertandang' umah sedara mara nanti :)
Awal2 dh booked my mother utk jahitkan..emmm,at baju kurung jer...
Sbelum i decide utk membeli baju lain...
we better chau quickly that time...huhuhu...

Bye..Euro Moda....Bye Jakel...

Part 2 ni...

Hi..hi..hi..

Here i am again....continue cite tadi...Now i dah kat umah..layan laptop plak..
And i sempat edit a few gambar utk diupload so tak ler boring sgt blog ni..tul tak?

Sesudah i berhempas pulas mendecorate bilik i tu...we all satu family gi umah abg i kat Tampoi...Apartment w/out lift...uikss...smput jgak nak sampai atas...
pancit ler...n for sure dah sampai atas tak sure lagi nak turun semula hahhaha...
tapi tak ler tinggi ne...3rd floor jer...

Jeng2..jeng...tu dia umah abg i...cantik nice deco...with all the fixture wall..don/t play2 hahhh..good taste jugak...ooops..picture kat camera my sis tak load lagi..
Nvr mind,later i will load it..tungggguuuu.....
Modern concept with minimalist deco...simple,easy maintenance....

Chinese New Year Holiday...Part 1

Hi..Hi..Hi...

I'm here again....Setelah beberapa hari tak update blog ni :)
Disebabkan kekeringan idea pun yer jugak..

Emmm...seronok cuti 4 hari ni...Spent time wiz my family kat Kota
Tinggi,Johor...

As usuall balik Johor sure i pun makan banyak...dah naik berape kg
pun tak sure ler...Aaargh,tension!!tak berani to timbang my weight
pun....Kempen diet i pun dah spoilt ler...huhuhu...kene bekerja keras lagi ni utk kuruskan badan....My mum memang dah confirm masak yang best2...Rugi tak makan..hehehhe.....

Confirm this weekend kena workout ler..Jogging kat tempat feveret i tu.. Hahhah..nak tau kat ne??Kat tasik Taman Jaya tu..best giler kat situ ~ Tenang n d most important is i bleh cuci mata...hehehe bukan tgk ape2.. Cuma mensyukuri nikmat/keindahan dan kekuasaan Allah yang ada kat sekeliling ctu.....sejuk mata memandang .

Ok kite cite ttg holiday lagi...One day tu i spent mase mendandan bilik yg
akan i gune utk wedding tu..hehehe..awal giler i dah bersihkan bilik tu.. Not to say that i'm too excited, it jus coz i memikirkan cuti i yang julung2 kali tu..so i'm decided to clean that room ealier,at least siptom2 wat keja last minute tu i dapat elakkan...hehheehe...

Berhempas pulas i mengecat bilik tu...And for sure 'White' color lah yang i gune...and tak lupe to say ~ thanks a lot to my sis jgak,cian dia jadik mangsa kena tolong i cat bilik :) mmmmuahhh....
Bilik tu siap cat within sehari jer...huhuhu consider terror jugak lah i ni.. my sis in law ckap i dah macam 'buruh kasar ' hahhahaa...cittttt
Mase tu tak sabar nak siap coz the nxt day my family dah plan nak
jalan umah my bro plak..ye ler nak menjenguk rumah peranten yang tak
berape baru tu..hehehhe..so i pun berkobar2 ler menyiapkan bilik tu..

And Yes!!!Alhamdullillah...kul 9.00pm i berjaya ngan misi mengecat i tu...
Siap semua dengan new arrangement of the layout (bed,wardrobe n dressing table)....emmmm,bergune jugak bakat ID terpendam i ni ;)
n it looks better than before....more spacious....All the wall n ceiling is in white...yea...yea..!!!

Malam tu i tido dengan lena...hehhehehe...di buai mimpi2 indah....
Ok...cau cin cau dulu...continue part 2 jap lagi...Daaaa.....

Friday, January 23, 2009

Good Bye - My Love ~ Fir

I'm here again..

Setelah beberapa hari tak dapat nk update blog...
Tak berapa ader mood..hehehehe..melayan perasaan apabila
di tinggalkan fiancee tersayang...huhuhuhu...
Just two days ago dia belayar tapi rase dah lame giler....
macam mak selalu pesan.."Awak tu jangan meroyan pulak"...hehehehe
Tersemyum bile ingat mak cakap macam tu....

Coz i ader family yang supporting so rase 'meroyan' tu memang kureng ler...
Ok2 stop talking about him..sayu hati....ekekekkeke..
Doa untuk dia ~ "Semoga selamat pergi dan balik..InsyaAllah"
By the way, Congrats! For your promotion ~ Cargo Engineer...

"Miss him so much"

Saturday, January 17, 2009

Tinggi Di Awan....Awan Dania ~ Lepak DAy...

I'm here again...

Venue: At my sis house - ShaH Alam
Wake up with smiling...Plan nak habis kan weekend ni ngan lelepak
jer...As usual i'll spend my weekend time wiz my sis..
And the best things is ~ my lovely fiancee pun ader kat Bintulu anchorage...
Senyop jer dia tengah bz wat keje rasernyr..
ye lar tengah cuci dapur or mop lantai kot :p


We'all plan nak memasak ari ni...We all ker?ntah2 dia jer kot yang memasak..
HUhUuhuuu..I tolong tengok n menyibuk jer kat dapur..hahhh..tolong makan
sekali...Today menu is 'Bi hun Sup' musti masyoookk ow...
My sister masak sedap giler..sure nanti bertambah makan...
Hehehehe...
Daaaaa...need to upgrade my blog lagi ni...


Last minute tukar idea..we all masak lemak cili api...









Wednesday, January 14, 2009

First day as blogger.....14/01/2009

Hi....

I'm happy today..Finally joined the blogger,after visited all my friend's one..
Hope i'm able to update it everyday,emmmm.... maybe and load all my pretty picture...
Enjoy my blogging...Daaa....