First Times To Remember Forever...

You may feel jaded over the years and may have forgotten the defining moments in your life that has brought you this far....here is a jog down memory lane......

Wednesday, January 28, 2009

Chinese New Year Holiday...Part 1

Hi..Hi..Hi...

I'm here again....Setelah beberapa hari tak update blog ni :)
Disebabkan kekeringan idea pun yer jugak..

Emmm...seronok cuti 4 hari ni...Spent time wiz my family kat Kota
Tinggi,Johor...

As usuall balik Johor sure i pun makan banyak...dah naik berape kg
pun tak sure ler...Aaargh,tension!!tak berani to timbang my weight
pun....Kempen diet i pun dah spoilt ler...huhuhu...kene bekerja keras lagi ni utk kuruskan badan....My mum memang dah confirm masak yang best2...Rugi tak makan..hehehhe.....

Confirm this weekend kena workout ler..Jogging kat tempat feveret i tu.. Hahhah..nak tau kat ne??Kat tasik Taman Jaya tu..best giler kat situ ~ Tenang n d most important is i bleh cuci mata...hehehe bukan tgk ape2.. Cuma mensyukuri nikmat/keindahan dan kekuasaan Allah yang ada kat sekeliling ctu.....sejuk mata memandang .

Ok kite cite ttg holiday lagi...One day tu i spent mase mendandan bilik yg
akan i gune utk wedding tu..hehehe..awal giler i dah bersihkan bilik tu.. Not to say that i'm too excited, it jus coz i memikirkan cuti i yang julung2 kali tu..so i'm decided to clean that room ealier,at least siptom2 wat keja last minute tu i dapat elakkan...hehheehe...

Berhempas pulas i mengecat bilik tu...And for sure 'White' color lah yang i gune...and tak lupe to say ~ thanks a lot to my sis jgak,cian dia jadik mangsa kena tolong i cat bilik :) mmmmuahhh....
Bilik tu siap cat within sehari jer...huhuhu consider terror jugak lah i ni.. my sis in law ckap i dah macam 'buruh kasar ' hahhahaa...cittttt
Mase tu tak sabar nak siap coz the nxt day my family dah plan nak
jalan umah my bro plak..ye ler nak menjenguk rumah peranten yang tak
berape baru tu..hehehhe..so i pun berkobar2 ler menyiapkan bilik tu..

And Yes!!!Alhamdullillah...kul 9.00pm i berjaya ngan misi mengecat i tu...
Siap semua dengan new arrangement of the layout (bed,wardrobe n dressing table)....emmmm,bergune jugak bakat ID terpendam i ni ;)
n it looks better than before....more spacious....All the wall n ceiling is in white...yea...yea..!!!

Malam tu i tido dengan lena...hehhehehe...di buai mimpi2 indah....
Ok...cau cin cau dulu...continue part 2 jap lagi...Daaaa.....

No comments: