First Times To Remember Forever...

You may feel jaded over the years and may have forgotten the defining moments in your life that has brought you this far....here is a jog down memory lane......

Sunday, May 09, 2010

Sayang hingga ke akhir hayat.....

Hari ni bangun tdo lambat ckit....
bukan apa..bila hubby on duty malam (12 mlm)..i pun ikut sama tak leh tdo...
So,ini lah padahnyer...ngantuk n terlebih tdo pd siang hari..huhuhu
Bangun je terus check FB n blog....ntah kenapa sejak akhir - akhir ni FB n blog sgt
rapat dgn diri i...yer..sejak i jauh dr family,kawan - kawan...Fb n blog penghubung kami...
So, to all friends... rerajin ler update yer..at least i tau apa latest news dr korang ;)


To Linda...my adik bongsu...i read & know ur latest blog post ..simple but yet still touching....
Gembeng sungguh akakmu ini..huhuhuhu
Ker i jer yg senti-mentel...rasa nak berderai air mata ni...ooops...rasa nak berderai or memang dh berderai pun..hahahha....i missed my family very much!!!huhuhuhu



Mum....I love u so much !!!

And mostly apa yg adik tulis tu btul kot..hahahha...still ada kot yer...


Sempena hari ibu ni..
Selamat hari ibu diucapkan utk mak tersayang....Puan Baridah Hj. Ahmad....
Maaf...Tak dapat nak bersama2 lagi tahun ni utk sambut hari ibu ;(
tp tetap akn mengingati mak walaupun di mana kita berada....


Semoga mak .....
panjang umur..murah rezeki..n berharap mak tak jemu menyayangi anak2 mu ini....
Terima kasih atas pengorbanan mak selama ni..Menjaga kami adik beradik sampai dh besar panjang..Mengharungi susah senang kami anak beranak ;)


Tak jemu n sabar dgn kerenah kami yg macam2 ni..besarnya pengorbanan mak...
Di kala sedih n susah...Mak ler yg banyak kasi dorongan dan kekuatan utk i....
Kadang2 terfikir..kuat ke i macam mak i?tabah ker i utk tempuhi semua dugaan macam mak i?
Mak i adalah contoh terbaik dlm diri i...
Macam2 persoalan berkecamuk dlm mind ni ;(

Isu anak manja mmg selalu jadi gurauan we all adik beradik...
Biasa ler...confirm i mnjadi mangsa..hehehhe...I kalau dh ada kat umah..sure
tak melepaskan peluang bermanja dgn mak..hehhehehe kantoi!
Mmg tak rasa jemu nak bermanja dgn mak even sampai sekarang....hehehehe



Mak ku sayang....

Ingat lagi masa akad nikah i aritu...
Sedihnya hati ni...
Rasa mmg nak berderai je air mata..Selama 20 thn lbh i dijaga oleh mak...dan pagi tu mak melepaskan tanggungjawabnya pada hubby.....
berderai air mata kami anak beranak....

Hanya perkataan "terima kasih mak....kita syg mak..." terucap dari mulut i....selebihnya
tangisan kami anak beranak...
Masa tu i dh tak fikir ttg make up cair or muka i buruk coz menangis dpn org ramai...
Yang i tahu i btul nk salam n peluk cium my mum n ucap benda tu.....

Bila photo wedding i siap....adalah moment2 touching tu dlm photo...
I pun terdengar adik bongsu i cakap....

" Aritu masa adik kahwin,mak tak nangis pun..Kak Dee kahwin mak nangis..."

ayat dia utk munguatkan fakta yang i anak yg paling manja kan?hihihihi
Ler...sedih nyer i dengar..i tau dia bergurau....
Dik...masa awk kawin..mak nanges..tp mak tak tunjuk...masa abg kawen pun sama jugak...
Mak sayang kita 4 beradik sama jer..tak terlebih dan yang pasti tak terkurang kat sorang pun....


Tangisanmu..tangisanku jua....

Alhamdullilah...now kasih sayang yg ada ni sudah terbahagi dgn saksamanyer...
Mak..berkat tunjuk ajar & jagaan mak..anak2 mak baik....dan bahagia sekarang ;)
I sayang family i sangat2...


Berkat doa & kasih sayang mak..kini anak - anak mak bahagia....


Mak i tak pandai bukak2 blog or Fb ni ..ye lar org zaman dolu2 - veteran lah katakan...
so awal2 tadi i dh cal dia...ucap selamat hari ibu ;)
sayu jer..dengar suara dia...tak sanggup nak dengar dia bersedih cmtu...huhuhu
Anywey..Dia menanti kepulangan akak i dari KL...at least terubat jgk rindu mak kat we all ;)
thanx kak....coz berada kat sisi mak di kala kami jauh di sini .....
Moga peluang untuk bersama & menyayanggi mak kekal sampai bila2.....

Last but not least....


" Selamat Hari Ibu untuk Puan Baridah Hj. Ahmad
&
semua ibu2 di luar sana...."

2 comments:

ZuRaNaI said...

hepi mothers day mummy kak dee..hiii

dianafirdaus said...

thanks zura :))