First Times To Remember Forever...

You may feel jaded over the years and may have forgotten the defining moments in your life that has brought you this far....here is a jog down memory lane......

Monday, May 17, 2010

Kerja org rumah....


Peluang berada di dry dock..sememangya di digunakan secukupnya...
riuh rendah kapal masa tu..itulah jadinya bila wife masing2 dh berada kat atas kapal...
ntah macam mana walaupun tak pernah berjumpa sebelum ni...kami tetap
ramah antara satu sama lain..yg seronok nyer,bila 'si polan' ini wife org atasan...
tapi ramah n mesranya sungguh mengagumkan i..
Takde pula kami bermasam muka...
sememangnya sangkaan 'org luar' tu tak betul sama sekali ;p

As we know ler...some people...yep...i'm saying some people okay....
emmm....agak memilih utk bercampur dgn orang lain....
"ow...i ada class,tak sesuai nak bergaul dgn org2 mcm u..." or
may be u oll akan dgr diaorg ckp
"helllloooo,ur husband rank ape...my husband rank
ni.....tau"
Ni lah realiti kehidupan kita... ada masanya kita akan 'terjumpa' org yg sedemikian..
Zaman sekarang bukanlah zaman British lagi...yg mana pangkat membatasi segala - galanya...
Kita dijadikan Tuhan di muka bumi ini untuk bersama - sama mencari rezeki dari - Nya..


Ok2....better balik semula pd apa yg i nak story


*______________________*

* ok..longgar2 kan muka anda semua tu..hihihihihi

Keakraban kami terserlah sehingga wujudnya seisi kelas memasak di atas
kapal ni....hahahhaha...
Berjuta - juta terima kasih di ucapkan pada Kak Ju atas kesudian dia utk
menjadi chef terhandal pd aritu ;)
Dengan jangkamasa kapal masuk dry dock yg tak lama tu, dpt ler kami buat dua
jenis kek....
Chocolate Moist cake & Triffle.......
Chef tgh bz mengajar..sila jgn kaco k ;)
Emmm,tak ler susah sangat yer rupanya...hehehe..utk i yg jarang ke dapur ni maybe
susah ler ckit....
Yang pasti the result....perfect k...lazat sehingga menjilat jari..terbaeekkkk ler......
Kat bwh aksi isteri2 org kapal membuat kek.......jom layanzzzzz



Ok...anak - anak murid....fokus semua.....hihihihii


Chef bersama student - nya...kami tolong jgk..tolong tgk ler..hihihihi


Masak..masak jugak....posing jap ;)


Tak cukup dgn vokal chef...video pun kami wat..senang nk refer nti....



While waiting for cake to sejuk....kami lepak dulu...
(Chef tak bwk buku resepi dia,kalau tak...mau memasak jer kami masa tu...)


Taraaaaaaaaaaaaaaaaaaa....................................



Chocolate Moist cake....
Triffle....yg lazat.....






I sedang menikmati kek yg sedap sambil on - line....

5 comments:

Ummi said...

ibu segala chef tu wife en jimmy eh??kim salam die..kate kt die nti kami nak mai p umah die makan kek die yg nampak sangatla lazat tu..hiii

dianafirdaus said...

ummi..
a'ah..wife en. jimmy ;)
dia mmg pakar bab2 memasak ni...

reen-not-green said...

berisi awak dok kapal yeh? happy sungguh gamaknye..

dianafirdaus said...

reen..
a'ah..badan dh semakin gemuksss...
hehehehe..tak tau leh turun ker tak dah ni..

Biqque said...

uish bilik macam kat umah ek?