First Times To Remember Forever...

You may feel jaded over the years and may have forgotten the defining moments in your life that has brought you this far....here is a jog down memory lane......

Friday, May 14, 2010

Off day!!!!


Good morning all...
Good bye to Pasir Gudang dry dock...and hello to Bintulu again ;)

Alhamdullilah...sehari perjalanan kapal dr Johor ke Bintulu di akhiri dengan
selamatnya...and now...
I dah kat Bintulu sea...kapal anchor for 4/5 days!!!lama kan..yeay!!
kalau dpt balik umah mak lagi seronok rasanya..tp apakan daya, bila dh berada
di tengah lautan ni...niat tu terpaksalah menjadi angan2 sahaja...huhuhuhu

For my hubby...penat lelah semasa berada di dry dock semua dah terbalas...
all jobs dah perfectly complete....yes!!!dia dh leh bersenang hati lah ni....
and the reward dr captain/chief engineer pulak adalah off day selama 2 hari...
Dua hari utk merehatkan otak n badan diaorg ;)
Ye lar 2 hari jer..bila dh ada kat atas kapal ni 2 hari tu kira ok lah sangat..
tp kalau utk orang yang kat darat..apa lah sangat kan...

Anyway...nama je cuti tapi macam2 agenda ada masa tue...
Selain bersantai di dalam 'apartment' comel ni..kami masih juga membzkan diri
dengan BBQ nite....
Meriah sungguh...location agenda kat atas deck lagi...gas free, so leh ler wat
atas deck ;) kalau hari biasa jgn harap ler..hihihii...tau2 xplode je kapal ni nti...

Time ni ler rasanyer nak besar2 kan lubang hidung...
woiiittt!bukan nk menghirup
bau juadah yg best tu tp nak menghirup udara laut yg bersih....hahahaha
Dengan angin yg sempoi2 bahasa tu..rasa nak angkat bantal n tdo kat
ctu jerk ;p


Ok2....mari kita tgk gambar2 masa bbq nite tu.....














1 comment:

ZuRaNaI said...

wah..bestnyee bbg nite..mknn pun sdap..hiii