First Times To Remember Forever...

You may feel jaded over the years and may have forgotten the defining moments in your life that has brought you this far....here is a jog down memory lane......

Sunday, April 11, 2010

3K


kegembiraan,kepuasan & kepenatan....




itulah benda yg berada dalam mind i ketika ini..
happy bila dapat turun kapal n outing with hubby!!!
ahhh..lega jugak rasa badan bila dah dapat mandi...
hubby dah lena berada atas katil...di buai mimpi indah...
or mungkin mimpi indah berada di manifold kot..jaga gas
loading n cargo...


ahaks....


hehehhe...aduhhh..walkie talkie hubby still on...
yep...dia kena standby sambil tido..hohohoho..
in case of emergency....dia kena turun bawah nanti...

sepatutnya hubby tak de outing...but sbb dah ada org backup ni...
kerja jadi mudah kan...hehehe ;)
ada ler ckkit ruang utk kami berdating di darat pulak...

uikkk..padahal dah hari2 kan dengan hubby kat atas kapal...
hehehhe...bukan apa..dia punye feeling tu lain ler..
series...
kat ats ni..dia bz ngan kojo..jdk bila turun tu..boleh ler
dia release ckit mind dia..kan..kan..kan hubby kan??

hehehehe...

bukan hubby jer bz bila dah anchor ni..
i pun bz sama..bz bergayut kat phone..bertenet..ber3g...
masa ni ler segala coverage clear..hihihihi..
rasa teruja pun ada jugak...coz tiba2 rasa mcm ramai jugak org
yg care about myself kat atas kapal ni..aduh..perasan ler plak..

haahaha apa yer tak,diaorg bz tanya bila i nak balik?best tak kat
ats kapal?
best tak travelling?ye lar..before ni i tak pernah travel jauh2 n lama2..
even mak i pun risau...
ofismate i pun rindu kat i..owww..terima kasih

semua atas keperihatan anda...alhamdullilah, bersyukur i dikelilingi
dengan kamu2 semua yg baik2 ni ;)




Untuk pengehtahuan u all semua... i ok kat cni..n selalu rindu kat
korang yg lain...
Tungguuuuu...Kalau tak ada aral melintang..
InsyaAllah, i sure balik KL jumpa korang jugak nti..
hehehehe....


ok..cite ttg dating td ler...opps..sori..ttg outing tadi..hihihihihi
Disebabkan kali ni i dpt turun dgn hubby...i rasa gembira sekali!
so, lebih ckit ler beg plastic yg i pegang waktu balik tadi..hahaha..
B ade..i pun tunjuk je lar apa yg i nak beli..

haaaa...tu dia..sapa suruh B turun..kan dah ternganga tgk i membeli
belah..

eemmm..tak de apa pun...brg keperluan kami berdua sahaja..hihihi
Kat pekan Bintulu ni pun tak se gah mcm kat KL tpt shopping dia...
Shopping kat kdai2 biase...
apa nyer tak..en. hubby punya jajan jer satu plastik....haaaa...

okay...i ingat org pompuan jer suka mkn jajan..lelaki pun sama jugak..
adusss.....katanya stock utk masa belayar nanti..ok..ok...i makan jerk..


hihihihihihi
akibatnye..fridge dalam bilik ni penuh!dah macam kedai jajan bergerak..
hahahaha..hubby oh hubby....



* penuh....ayooooo....

Masa dating td sempat jugak menerjah kedai nasi beriani gham kat
pekan bintulu...


Puas dapat makan set tu...i amik set beriani ayam n my hubby ..
macam biasa set beriani kambing mbek..mbek..mbek...hihihihi...

Dah selalu merasa air tangan chief cook kat kapal..sesekali bila pekena

makanan luar tu rasa lebih berselera kan ....



^_____________________^


We all bertolak balik dalam kul 7.30pm... back up engineer nak turun plak..

Terduduk sekejap bila dh smpai kapal masatu ..hihihi..kepenatan

tapiiiii.....



" i'm happy!!!!"


* bukan ker itu yg lagi penting?

hihiihihi....

* Next port - Sodegaura, Japan.......

take care all.....daaaa ;)

13 comments:

Ummi said...

akak ni keje la ek?en zahir ingat x keje sebab p lame sangat..tu diaaa..peti aih..dah macam xde makan atas kapal..hahaha..sekali-sekala kan..nti turun bertiga ke?wii..wii.wii

Along said...

kak deeeeeeeeeeeeeeeeeeee! rindu seyhhhhhhhhhh!!

dianafirdaus said...

ummi..
akak masih bercuti panjang...
hehehe..kat kapal nye jajan pun
we all makan jugak..

emm..insyaAllah kalau ada rezeki..
bertiga lah nti turun...
kalau lagi murah rezeki..maybe berempat or berlima..ahaks..
tak de good news lagi...
so..kita enjoy huneymoon dulu!!!
hihihihihi

dianafirdaus said...

along,
yep..rindu jugak...
hihihihi...

Ena Mazly said...

enjoy selagi boleh dee... nnt dah ada anak, susah plak nak ikut belayar lelama kan... ehehehhe...

ZuRaNaI said...

wahh,,
same2 ngn bf saye..klu trun darat bli jajan byk..slalu mrh die..x sihat..haha..tp yg kt darat pun mkn gak..kuikui

aziezainal said...

rindu kak dee...happy tgk dia atas kapal happy2...

azie baru je balik jumpa man...same jugak kak..turun tgn ngan backpack kosong...tp bila naik kapal..penuh tgn ngan beg plastik..jajan nye...kfc nye..brg org pesan lagi...

haishh tp terhibur tgk diorg shoping mcm tak pernah jumpa brg tue..asik teringin je..hehehe

~Pn.Ilah~ said...

Byknye makanan..stock utk berapa lama tuh?? penat pon tetap happy kan..hehe. Take care!!

dianafirdaus said...

Kak Ena,
A'ah..tgh enjoy sakan ler ni.
Masih berdua ni senang ckit nak
berdating selalu..hihihi

dianafirdaus said...

Hi Zuranal,
btul..btul..tp last2 kita jugak yg terikut2 mkn jajan kan ;p

dianafirdaus said...

DIk..Azie!!
Rindu kat awk jugak..lama kita tak hang out kat Murni kan...
Takpe..nnti hubby sign off,kita kuar sesama lagi ;)

wah,awk bru lps berdating lah ni eyh..bagus..bagus.hehehe
Alhamdullilah zie..kak dee happy
^_________________^
Hope u oll pun happy jugak ye...

Biasa ler zie..kalau dh kat atas kapal..semua nye mengidam nk makan..huhuhuhu

u take care ;)

dianafirdaus said...

Illah...
Hehehe...ilang penat kalau daah berjalan sakan ;)

eddlyna said...

mmg sedap nasi beriani tu.. masa i p ship visit pun ada belikan hubby..