First Times To Remember Forever...

You may feel jaded over the years and may have forgotten the defining moments in your life that has brought you this far....here is a jog down memory lane......

Wednesday, January 27, 2010

Untuk kedua kali...

Kalau dikira-kira..genap seminggu hubby berada di kapal
Puteri Delima Satu...
Bermaksud seminggu jugalah diri ini bersendirian..huhuhuu
Tapi disebabkan bz dengan werk n aktiviti harian yg ada..so,
terubat lah jugak hati ni..bila waktu yang ada ni penuh dgn
aktiviti..mind pun tak ler terlalu bersedih n teringatkan dia
aje...
Bukan tak nak ingat tapi tak nak mendesak hati n diri ni dari
bersedih..
Dan kesan nye bergenang ler air mata nanti...
Emm tak bagus ler..bermuram durjana jer kan..kalau hubby tau..dia
mesti tak suke kan...
To all my frens kat blog or yg kat FB tu..thanks for your advise n
dorongan yer..i'm really appreciate it ;)
I dah ok dah ni pun ;)

Sepanjang 7 bulan perkahwinan kami ni,untuk kedua kali ni lah kami
berjauhan...Hari tu dia attend combined course kat Terengganu n now
belayar jauh utk menunaikan tanggungjawab dia bekerja ;)
Semoga pengorbanan dia dan saya beroleh rahmat oleh Nya...
Jarak kami bukan penghalang cinta kami kan??For our future jugak ;)
Tidak kira macam mana pun...i will alwitz support you dear!!!
For myself..I have to be strong!!!U can do it Diana ;)

Anyway bukan diri ini aje yang berat untuk ditinggalkan nye,tapi
dia pun berat hati nak meninggalkan member dia masa kat Terengganu
hari tu..awal-awal dah inform i.."Sayang,saya bawak camera
kita tu yer?"
Hehehehe..
"Bawak ler B,masuk kan jer dlm beg awak tu"..Maklum
ler camera Ricoh kocik jer kan..bukan camera canggih DSLR ker..
So selit2 pun muat...hehehehe
Penuh jugak keta kesayangan hubby dengan barang-barang dia dari umah
sewa tu...siap leh tumpangkan barang2 member dia lagi...
Berjasa jugak Honda Stream tu yer ;)

So,ada ler ckit ni gambar2 kenangan hubby n member2 dia masa kat
Terengganu aritu..I mampu tgk gambar je lar kan..nak datang untuk kali
kedua asyik tak berkesempatan aje..InsyaAllah sampai ler jugak nanti
kan..trip huneymoon ker..ahakss...








Ketika saat bergumbira dengan hubby setelah dia habis wat course tu..
Office plak kol..remind him about belayar.huhuhu..kini tiba masa utk
hubby berkhidmat semula..
Office need him a.s.a.p..to replace Cargo Enginner yang dah cukup masa
utk turun sign off...suka atau tak suka masa tu..i tetap kena terima rite??
Emmmmm...kekasih hati saya dah belayar pun..
Ni moments masa di KLIA..sedey jermase tu..tapi cover baik punyer..hahaha
Tak mo dia risau..risau kan wife dia kat darat sorang2..Walhal, rase nye
dah biase pun keseorangan...cuma kali ni rasa berbeza sangat...maybe
sbb ikatan 7 bulan lepas tu kan ;)
Ikatan yang kukuh dan kuat sampai bila-bila..InsyaAllah...

Kami beramai2 hantar hubby kat KLIA aritu..hihihihi...rombongan cik kiah..
hehehehee..


~ Hubby @ KLIA ~


~ His sister Ika pun ada ~


~ Me & him ~


~ Me,Linda & his family ~


~ Huge beg..penuh dengan baju utk atas kapal nanti..saya jer tak muat
masuk dlm beg tu kan ~


~ Thanks dik..temankan kite..~


~ Tu dia..bersungguh cite yer ~


~ Wajah suka dalam duka ~


~ Kamulah yang saya rindui itu....~

Anyway..saat & ketika ini saya ditemani oleh HERO..
Ahli keluarge baru for my younger sister..hheehehe..bukan apa pun...
Kucing ler..hihihi..chomels sungguh kamu..geram..rasa nak gigit-gigit...
Kami sememanye pencinta haiwan ;)
So HERO adalah pilihan hati adik saya ;) Gelagat Hero wat org leh ketawa
terkekek2..ahahahaha...lincah n licik sungguh!!!
Dah dua kali dia tinggal kat umah we all..that day tuan dia gi Paris..
This time tuan dia gi Langkawi plak...heheehe..
Dia manja dengan hubby sebenarnye..hubby yang ralit jaga dia aritu ;)








Yeayyyy!!!Hati berbunga-bunga ni..new post pun belum sempat publish..
Hubby dah kol dari China!!Alhamdullilah dia sihat..yang pasti dia rindu
kat wife dia..heheehhe...me too sayang..rindu kat awak jugak....
Cian dia,rindu punya pasal tak leh tido lena seminggu ni...Dia dah inform
office untuk bawak i naik kapal....serius??hehehhe bestnyer..
Ingat lagi tadi statement dia " Saya nak sayang ikut,surat semua saya
dah settlekan..."

So,Puteri Delima Satu...tunggu kemunculan saya di situ yerk....Yup,jumping.hepi!!!!


~ Dah lama rasenyer pasport ni tak bercop...last trip gi Singapore aritu ;) ~

2 comments:

Ena Mazly said...

pergi jgn tak pergi..eheheh..enjoy lah ye kat atas kapal nnt...

dianafirdaus said...

Kak Ena,
A'ah..InsyaAllah...kalau tak de aral melintang..diana ikut naik kapal..
^____________________^
Dah lame tak bercuti panjang ;)
You take care!!