First Times To Remember Forever...

You may feel jaded over the years and may have forgotten the defining moments in your life that has brought you this far....here is a jog down memory lane......

Wednesday, January 20, 2010

Hari yang tak terhitung....





Ayaooo...all...
Terasa lama benar tangan ni tak mencoret apa - apa kat blog
yang tak semena ni...hikhikhik..
But blog kawan2 semua still i lawati ok...
Cuma lately ni rasa lebih selesa membaca coretan you all shj..
Seronok bace cite lucu..sedey n gumbira u all tu ;)
Tapi diri sendiri tak terasa nak mencoret apa - apa pun...
Kalau rajin pun..ada ler kuar dua/tiga status kat facebook kan...

Yup..hati ni sememang nye tengah sayu disebabkan hubby dah nak naik
kapal tak lama lagi..
Heehehe..ada cite sedey baru nak bgtau kan..hhuhuhuhu
Hehehhe..cite happy pun i ada bagitau apa ;)
Hari yang bakal tiba tu memang dah tak terkira lagi..huhuhuhu..
Apa nyer tak,dulu siap guna jari kaki sekali utk menghitung bila hubby
kena naik kapal..but now,not even guna jari sebelah tangan pun memang
dah terkira
pun sisa hari yang tinggal...arrrrrghhhh sedey nyer...
To isteri org kapal yg lain..sure rasa apa yang i rasa kan..
Errrrmmmm,yang pasti..rasa tak besh lor..

This coming Sunday ~ 24th January 2009~
My hubby akan bertolak ke Bintulu...
Tinggal lah saya seorang di sini..
Or
akan menyusul kemudian kelak
^ ___________________ ^
Semalam hubby dah gi ofis..as usuall semua dokumen untuk belayar dah siap..
Rasa-rasa nyer tuan punya badan jer yang tak siap lagi..
I'm sure hati dia pun berat nak tinggal kan bini dia cute ni..hehehehe
(hehehe..tgh cube nak tukar mood happy)
Beg besar yg dah lama tersimpan tu pun tak tercuit lagi..
Dia kata macam ni lah mood dia bila tiba nak naik kapal..
Nak naik kapal jer macam ni,cube nak sign off..lagi sebulan pun
dah siap kemas :)

Kali ni hubby naik PUTERI DELIMA SATU as Cargo Engineer..
Terngiang-ngiang lagi saat hubby bagitau dia dah dapat kol ofis untuk
sign on aritu..
Sekali dengar memang ler sedey tapi ada terselit kenangan manis
yang buat i rasa excited,happy n rasa nak meloncat..

Hubby: Sayang,ofis dah kol..
Me: Owh..ye ker? (masa ni dah buat muka sedey)
Hubby: Diaorang suruh naik kapal dah ni..
Me: Ok..Kapal mane?
Hubby: PDS - Puteri Delima Satu ...emmm tempat kite berkenalan dulu...
ME: Really PDS ker? Best nyer..Yeay!!best nyer..
Hubby: Yup, PDS!!!banyak kenangan kat situ tau :)
Me:Orait,B naik dulu nanti saya ikut kemudian k (ayat nak sedapkan hati)
Hubby: Nanti saya tunjuk sayang kat mana tempat saya termenung kat sayang..tempat phone booth saya bganyut ngan sayang..macam-macam ler sayang..besh tau (ayat mempromote utk saya naik kapal lah ni eyh..hehehehehe)




Cerita lama dah jdk semakin segar kat mind i..hehehehe
Mana nyer tak..kat kapal ni ler we all berkenalan...bibit chenta we all
bermula..hukhukhuhuk..ayat emo tu ;p
Tempat bermulanye kisah chenta kami..
Tempat hubby kemaruk berchenta dengan i...
Dan yang pasti tempat inilah yang menemukan jodoh
kami hingga ke jinjang pelamin ;)
and InsyaAllah tempat ini jugalah yang
akan menemukan kami berdua lagi nanti..
Dengan dua jiwa satu hati ni juga lah akan berada atas kapal Puteri Delima Satu...cepat ler masa berlalu yer ;)

Okey,till here k...will come out with more cite - cite sensasi after this..hehehehe..hope so!!!

Oooops!!!today is my lovely sisters birthday ;)

Dear Linda & Kak Zaza

Once a year I get the chance to wish you birthday cheer.
It pleases me no end to say....
I wish you another great year.

So happy birthday to you Sis Zaza & Linda,
From the bottom of my heart.
And may your good times multiply,
Till they’re flying off the chart!
Again ...Happy Birthday to both of you!!!

Birthday wishes from Abg Fir & Kak Dee




~ My lovely Sister : Zaza ~


~ Adik bongsu i : Linda & Husband ~


Since you..Linda & Nazmi yang masih bercuti huneymoon di Paris..
And Kak Zaza yang sedang bersama orang tersayang Pieter...
Nanti...bila semua free kite meet up k ;)
Open table :)This two person kena belaja we all...hahahahaaha
Do enjoy your birthday celebration dengan org tersayang!!!!
MUaaaaaaaaahhhhhhx!!!

9 comments:

aziezainal said...

Kak dee...bukan kita je yang sedihkan...diorg pun sedih sama...mcm man hari tue tak nak buat pape lansung masa nak kemas barang2 dia....last minute sgt baru dia nak buat.....sayu dia ckp...tak tahu bape lama plak lagi dia nak turun and tarik beg nak balik...

be strong erk sis..nanti akak boleh ikut hubby naik kapal...

dianafirdaus said...

Azie,
Btul tu..diorg ni nampak cool je kan, hati dia kat dalam tu kita tak tau..
A'ah..tak sabar nak packing brg dah ni....

^_______________^

Yer,diri ni kena jadik orang yg lagi kuat n tabah :)
Thanx azie...

HaninFarshid said...

be strong,k diana...yups! memang sedih biler hubby nak naik kapal...

u pun nak naik kapal? pergi...jgn tak pergi... ;)have fun...

dianafirdaus said...

Hanin...
Planning mmg cam tu ler,nak spend lebih masa ngan hubbby,teman dia kat kapal ;)

Kalau tak jadi..errmmm,tunggu kat darat saje lor..huhuhu
Yakin boleh!!!

ZuRaNaI said...

hallo kak dee,,
jom same2 kuatkn ati..my bf pun nek sab2 ni..

dianafirdaus said...

HI Zura,
Thankx coz sudi singgah blog kak dee ;)
Oww...dia naik puteri zamrud yer..
Hihihi..jom2 tabahkan hati...
Nanti tiba masa,diorg balik kan..

Ena Mazly said...

Alahai... mmg tak suka dengan perasaan bila dpt tahu dia nak naik kapal... sayu+sedih+berat hati.... semuanya bersatu kan...

anyhow, we need to be strong ....

dianafirdaus said...

Kak Ena,
Tu ler yg diana harapkan hari2..
"Be strong..be strong..be strong.."
macam kamu..kamu kat kuar tu!!!
;)

iNtAn aIzaN said...

dear, sabarlah ek

org kata jauh dimata dekat di hati kan :P
insyaAllah if kite ingt kat die, begitu juga dia di sana

:) take care