First Times To Remember Forever...

You may feel jaded over the years and may have forgotten the defining moments in your life that has brought you this far....here is a jog down memory lane......

Friday, January 01, 2010

Happy 2010 to U all!!!!



Ahhhhh..macam tak percaya..now dah 2010.btul ler..masa
berjalan cepat sekali :)
Rase nyer banyak benda belum dilaksanakan lagi...oh..please,
tup..tup now dah 2010 kan??

Tak percaya tapi kena juga percaya..
Yup..my life dah berubah banyak jugak ni ;)
Yang ketara adalah...status diri ni status MS now dah MRS....
hidup berumahtangga...dulu tido sorang now dah berteman ;)
Kalau diingatkan kembali detik dulu memang tersenyum sorang-
sorang ler..hehehehee

Lagi ler mengingatkan zaman bertunang dengan my hubby..uikk...
peritnye nak menunggu dia turun kapal n spend our time together.
Alhamdullilah berkat semangat n doa dari semua orang..i jadi kuat..
kuat utk menempuh semua tu...untuk diri i n untuk kami jugak ....

Year 2009 mmg penuh dengan dugaan n cabaran....start dari awal
tahun lagi dah mula bz dengan persiapan majlis wedding i...

I'm sure kengkawan pun ada shuwet time/moments last year yg u
all tak leh lupekan...

Jom kita imbas kembali cite lame tahun lepas i..hehehhe padahal baru
sehari berada di tahun 2010 ni..

Early Year 2009...

Work routine mmg dah ada dalam diary i tiap-tiap hari ;)
Macam biasa pagi gi keja n balik ptg...
Besides that >
Seriously mind ni dah tak pikir menda lain...
Priority is my wedding preparations masa tu...
Fully focus on this matter...
We all mengikat tali pertunangan untuk jangka masa setahun ;)
On that time goyang kaki lagi coz rase..emm lambat lagi..hahahaha

Lepas tu dok tengok- tengok kalendar.uikkk dah dekat ni..pikir-pikir lagi..
Hubby nak belayar i kena uruskan sorang - sorang ni..termampu ker..
Terhegeh - hegeh ker i nanti..macam-macam bermain di benak kepala ni..
Masa tu ingat hubby dpt wat combine..so ada ler jugak masa nak arrange
hal wedding kan..
unfortunately,ofis call n informed him.....dia tak dapat wat combine for that
session...
So.apalagi tarik beg besar ler naik kapal..huhuhuhu..sedey tu ;(

Before naik kapal tu sempat ler all dah confirm awal - awal lagi..yang ada
tu dah confirm setahun awal ;) coz memikirkan tak mo risau n kecah-kecah last minute...
Tak lupe jugak pesan kat dia.."Sayang balik cepat yer..kalau tak saya kawen
ngan orang lain"
Terus besar mata dia..hahahaha..saje kasik dia cuak ckit...
noty i tau ;p
Anywey...mmg dah confirm pun i akan kawen dengan dia pun ;P
Saje gurau senda manje ;)

Emmmm,lepas tu selebihnye i struggle sorang-sorang kat darat ni without him.. luckily dia senang nak diatur..apa yang i suka,dia suka jugak...so apalagi on jer lar kan..
Masa tu dah ada amos connection email kat kapal..so apa2 yang mushykil or nak mintak additional approval.i just email kat dia jer ;)
Since we all berkawan pn keje dia dah macam tu...so i redha n alwitz give support to him ;)
I percaya rezeki kami dah tertulis di nun juah di sana kan...

Yeay..Yeay..Yeay...

Hubby selamat kembali ke darat on Mid May..huhuhuhu..bayangkan ler...tak sampai sebulan we all nak akad nikah..
Emm apalagi..kelam kelabut ler..hehehe
Bz beli n booking segala bagai..tapiiiii....kursus nikah tak amik lagi!!!!!
Arrrrgh.....rush gi register kursus n selamat dapat certificate dari Zura Academy, Bangsar... (besh n enjoy wat course kawen kat ctu..to single people gi ler kat cni nti...)

Mid Year - June 2009...

Setelah berhempas pulas menguruskan majlis i tu..Hasilnye..wujudlah wedding reception yang simple utk we all
^ _____________ ^
Everything goes smoothly..memang tu yg i impikan...majlis yg meriah n ringkas..
Debaran berakhir dengan majlis akad nikah pada 06.06.2009....
Alhamudillah ..i kini menjadi milik sah dia ;)
Terima Kasih to all ;)
Sangat bahagia dikala ini bersama si dia....
Yup...hari kami kini lebih bermakna...
Official huneymoon jer lum kesampaian....Hubby busy ckit ngan combine,
i plak dengan keje yg susah nak dapat coti ;(
Short holiday tu mmg dah pernah ler ;)
"B..nak gi London..Paris..New York leh?
hhehehehe
......
Duit mane B nak cekau ekk??
Tak per...hari-hari ni pun i dah mmg anggap huneymoon pe ;)


Lega.... i'm happy with u..muahhhzzz!!

Ahhh..mase ni we all kire lucky jugak..coz hubby dapat wat combine so beg
besar leh simpan bwh katil lg...hehehehe
Course kat Terengganu,so at least hujung minggu tu dia leh balik jumpe i kat
Kl...yep..i like!
Dapatler memuaskan diri bermanje'manje dengan nyer...


End Year 2009

Aaaikkk...nape cite semakin pendek ye??kerna beban kat kepala
yg semakin kurang ker?atau diri ni btul- btul dah cukup bahagia ;)
Anwey...now n untill...i akan busy bersama hubby...InsyaAllah...
Menempuh alam rumahtangga yang baru setahun jagung ni ;P
Nothing much can comments here...
Masih berusaha mencari/menambah ilmu yang terbaik untuk hari-hari
mendatang kami...
Ambil pengalaman dan pengehtahuan untuk diri masing - masing....
" Business Plan n Family Plan "
Hehehehe...

Suke..suke jugak..course dah nak abis...tgh tunggu kol dari ofis plak untuk confirmkan naik ship mane kali ni..huhuhuhu..sedey nyer...
Hate this feeling lor...huhuhuhu

At last, now hubby tgh tunggu oral exam je ni...yeah!!!
InsyaAllah ada rezeki nti leh ler tambah balak kat bahu tu..hehehehe

Indahnye tahun 2009...moga ianya berterusan hendaknya...

Ok.done...my bebelan utk hari ni...hehehehe..
till we cont. again...

Daaa n gd nite....

To all,
Wish a New Year filled with peace, prosperity and happiness.....
From° Fir Dee

2 comments:

reen-not-green said...

sweet..;)
happy new year..

dianafirdaus said...

Reen...
Manis yer??hehehe
Happy new to you too!!!
Semoga tahun ini akan beri kite
lebih kegembiraan & kebahagian ;)