First Times To Remember Forever...

You may feel jaded over the years and may have forgotten the defining moments in your life that has brought you this far....here is a jog down memory lane......

Friday, October 29, 2010

macam tak percaya...

Furrrrrrhhhh....melempaskan nafas legaaaa.....

Ringan pulak rasanya tangan ni untuk mencoret cerita di blog kesayangan ku ini :))
dari hari sehari ke sehari nak post new entry tapi tak menyempat sangattt!!!
Buzy dengan segala nya...
Sementara menunggu encik hubby habis duty pukul 4pagi ni sempat ler habiskan entry ni kot...
InsyaAllah...entry yg tertunggak dah banyak sangat terperuk kat draft..huhuhu...nanti lah eh...
en. hubby pun dok tertunggu tunggu post baru..hehehe...so..ini lah dia.....

ow..yer...seisi pelayaran dah bermula!!!en. hubby dah  kembali berkhidmat dan i masih seperti
biasa...menjadi peneman setia dia...yeay!!yup..memang plan nak teman hubby selagi masih boleh :))
kasik semangat untuk bekerja dia lagi membara..hehehe....

us....alwitz together :))







So...the lucky ship untuk seisi pelayaran kali ini ialah.....

*



*



*

SS PUTERI DELIMA SATU

She...ready for journey....


Untuk kali kedua...i menjejakan kaki ke kapal ni....cabin yang sama - hubby lum naik pangkat lagi kan..ahaks!!!yer..yer..mesti ada yang tertanya tanya...emmm


our 2nd home sweet home!!!


tak bosan ker..kapal yang sama kan??ow...no.no...no...i rasa happy banget!!coz kapal ni ler tempat sejarah cinta kitaorang bermula...cehhh!!!macam jiwang ler pulak...muahahahha...

Iyer..hubby selalu tunjuk pot pot menarik dia masa bergayut phone dgn i n etc lor...ye ler waktu berchenta dulu...tersenyummmm lebarrrrr dia tau...sukeee ler tu!!hehehe....moga senyuman tu kekal selamanya....


masa ni confirm tengah teringat kat i kan hubby...hehehehe

Anyway...setelah di belek belek blog i ni..i dpt tengok ada followers baru ler,i tau ianya bukan satu nombor yang membanggakan but i'm happy ada yg sudi bertukar idea n cerita :)) ....thanks korang..n alhamdullilah
yang mana ada letak links tu i dah add pun kat blog list i...bukan apa..maklum ler blog ni tak semegah mana pun kan...

Due to my time yang agak suntuk di darat n jalur lebar yang memang tak de di tengah lautan tu..hehehehe
maybe tak sempat nak comment pun kat blog korang...sori...hehehe..but info n cite menarik dr korang memang tak lepas peluang baca kalau ada kesempatan :))
(Haishhh.....i terpikir jap....ada ker orag kesah tentang ni...hohohoho..whatever...) 
Untuk member2 blog...teruskan ber  blog k!!

*untuk yang suka skodeng menyekodeng tu...syoooihhhh....pegi lah jauh jauh.....

Sign off bila??hehehehe..jangan di tanya bila nak balik bercuti kerana bantal kat katil ni pun belum leper dan cukup panas lagi...hehehehe

5 comments:

Biqque said...

gi mana plak kali ni??? :D

(btw, bilik yg cozy camtu, kalo i, i pun sanggup belayar free...kan?)

dianafirdaus said...

Biqque. hai!!!!hehehe...
so far schedule banyak gi Japan..but different places ler..tertunggu jugak tpt lain yang menarik utk dijelajah...ada kot nanti...

bilik ok jer...sempoiii!!!yup...jd 'penumpang' free saje ;) ahaks!!

zieta hafiz said...

wah....bestnye dpt ikut hubby kn diana....teringat akak memori atas kpl 2 thn lps...sgt2 seronok......anyway...enjoy ur journey

Ummi said...

selamat belayar!!!

dianafirdaus said...

kak zieta,
seronok!!hehehe...a'ah antara kenangan plg beshhhhh..
akak bila nak join naik kapal lg..
hehehe..ammbik ler apa 'leave' kerja yg bleh tu...hohoho (noty ek?)