First Times To Remember Forever...

You may feel jaded over the years and may have forgotten the defining moments in your life that has brought you this far....here is a jog down memory lane......

Sunday, November 15, 2009

Saya bahagia ;)



Salam to all....

Wah...lama giler tak update blog ni.....rindu bangat ahhh....

Hehehehe...lately ni...me bz dengan Facebook ajer...anywey to any frens yang nak add tu leh lah singgah FB i.....

Life sejak jadik wife ni dah lain ckit..ye lar..weekend hubby balik....so most of the time mmg habis jejalan jer lar..kalau tak kuar umah pun..kat umah,i bz dgn mengemas :) naseb baik dia rajin menolong...sangat ringan tangan tolong saya ;) thank you b.....

Sure you all yg dah kawen kat luar tu pun rasa benda yg sama kan...
Seronok tu seronok jugak...tp lotih jugak ler..

Pejam..celik.pejam celik dah nak enam bulan we all jdk husband n wife ;)
Macam tak caya..mUahahaha..dulu rindu2 rinduan .....now dah ada dpn mata pun dia ;)

Pahit manis kami kongsi bersama....wah dh ade yang pahit ker??hahahahehehehe.....
Kalau ada masalah pun kami settlekan bersama :)
Segalanya BERSAMA :)
Rasa happy bila ada og tersayang di sisi dikala kite btul2 memerlukan kan???
BAHAGIAnye hidup ni...Alhamdulilah......

Now hubby tgh bz meralit rambut i..hahahaha...dia dah tak do kojo...hehehehe

Ye lor..sementaraberdua ni..leh ler bermanja lebih..kalau dah ade baby nanti...mau nyer tak terlayan dah sy ni...huahuahauhua.....

Rasa best plak....dia bz menyatakan fesyen rambut apa yang dia suka...emmm Layered lar..lurus kebelakang ler...rambut dh panjang kater nyer....
No..no..no dah tak nak potong dah rambut ni..maybe nak simpan panjang lik semula....coz dah start rindu kat rambut panjang i yg dulu tu.....

Kalau cite kat hubby..sure dia kate..."sayang pakai tudung pun chomel jugak ;)"
Hehehhe...InsyaAllah sayang..tiba masa pasti saya pakai tudung k....

Bila btul2 ready...i tak nak pakai tudung setakat ikut trend jer....klau btul2 nak pakai tudung wat cara pakai tudung btul tak?

Dapat pahala lebih kan kawan2......

OOpppssss.......Bila dirasa2 dia bz membuat tocang dirambutku....ayooooooo.....ini hubby manyak rajin woooo.....

Leh jadik cam rambut rappers plak nti hehehehehe....

Yooo..yooo..yoo...wat s up ???



* Picture taken from his laptop webcam....sori frens...kami mmg suke wat menda2 pelik ni ;p hehehehe






*Hahahha...tu dia...senyap2 dah nak separuh kepala dia wat..oh hubby ku.....


While mata dia jap2 tgk tv...ulangan Raja Lawak.....berdekah2 ketawa....besau sugguh kamu ketawa..mau umah bawah/atas kiter dengar beee......tak per la..diorg pun ada wat bunyi2 jugak kan....sampai pelik...hari2 ker diaorg alih furniture...krakk..kruk..krakk..kruk.....hehehehehe




Aritu siap tanya hubby.."B,ubah atas ni ada org ker takde....asyik alih furniture jer...takut lor saye...kalau umah tu tak de org...hahahha.hubby gelak jer....ada org lah sayang...."....."dia pakai meja makan batu agak nyer...tu yg berbunyi sakan tu"....muahahahha...bertuah tul ler b ni..org ckp series dia memain plak ;P

Hahhh..petang2 tu kami ingat nak kuar joging tapi kat area cni tak de tasik org taman kan...so we all gi swimming pool kat tingkt bawah jerk..layan memain air....hubby seronok ler...dia expert berenang...myself...kuak katak jer...rendam2 badan jerk....hehehehehe....








*Frens...ok ler..got to go...hubby dah bising kepala sy gerak2..dia tak leh fokus wat tocang tu...muahahaha....

12 comments:

Along said...

Part yang wat along tergelak ---> *Frens...ok ler..got to go...hubby dah bising kepala sy gerak2..dia tak leh fokus wat tocang tu...muahahaha....


DOK DENDIAM LA KAK DEE!
Nanti tak jadi la Alicia Keys nanti hihi!

Happy Wiken kalian!!

dianafirdaus said...

Along...
Hahahahaha....ye lor...
rambut jer cam tu..muke tak pun macam alicia keys pon...uarrghhhh...ni nak bukak,dia tak bagi plak...
adusssss!!!!

Umi said...

theheheh..kiut..kiut..hiiiii

evyn4ever said...

haaah sukanya dia..hope awak happy2 selalu eh:)

dianafirdaus said...

Yuli,
Hepi sangat2..moga kekal sampai biler2 ;)

Hope you pun same ;)jugak eyh...

Umi...
dah tua bangke dah akak ni..huahuahua...

cik mas said...

salam diana.. akak pun isteri pelaut jgk.. come exchange link :)

dianafirdaus said...

cik mas..
W'salam...
Thaks kak coz sudi ber- link dengan saya...
Salam perkenalan ;)

linda nazmi said...

mmg kiut sgt...ooo itulah rupenye aktiviti korang ye...hihi...

AEXO said...

nokss... yu tgl mana eh?? cambest jek tempat byk pokok...

kalau ok bolehlaaa kita berjiran yek... hehehhe

dianafirdaus said...

hi AEXO a.k.a Ecah ;)
Umah diana area shah alam..
Hehehhe..berjiran?bleh..banyak lg umah kosong kat cni...
A'ah..pokok mmg banyak..new place je ni..tpt bru diterokai ;)
Quite nice place...kat swimming pool ada landskap ckit..

AEXO said...

apa nama tempat tu?

dianafirdaus said...

Ecah,
Kat Seksyen 22 tu jer..after Tol Batu 3..
Indah Ria Apartment ;)